x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autocare cu sute de persoane la bord, blocate şapte ore în nămeţi

Autocare cu sute de persoane la bord, blocate şapte ore în nămeţi

07 Feb 2012   •   07:00
Autocare cu sute de persoane la bord, blocate şapte ore în nămeţi

Sapte autocare in care se aflau aproximativ 450 de persoane au fost blocate in nameti, luni noapte, timp de aproape sapte ore, pe DN 3 Calarasi-Bucuresti, in apropierea localitatii Ileana, informeaza Mediafax. Tot in aceeasi zona a ramas inzapezita si o ambulanta care transporta un copil in varsta de un an si jumatate.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Situatii de Urgenta Calarasi, initial oamenii aflati in autocare, inclusiv copilul si mama acestuia, au fost calatori in trenul Regio Bucuresti-Constanta, care luni seara nu a mai putut inainta de localitatea Lehliu Gara.

Ulterior, oamenii au fost gazduiti in sediul Primariei Lehliu Gara si in gara, iar dupa ce viscolul a scazut in intensitate s-a luat decizia ca oamenii sa fie scosi spre Bucuresti in autocare, insotite de patru utilaje de deszapezire si echipaje ale firmei BGS.

In zona localitatii Ileana, convoiul nu a mai putut sa inainteze. In aceeasi zona a ramas blocata si ambulanta in care se afla copilul de un an si jumatate, caruia i se facuse rau si avea nevoie de ingrijire medicala.

Atat autocarele, cat si ambulanta, au stat blocate in nameti timp de aproximativ sapte ore.

"Convoiul de masini nu a mai putut sa inainteze din cauza unui utilaj lama de deszapezire, blocat intre nameti, pe sosea, in apropiere de localitatea Ileana. S-a lucrat pentru deszapezirea drumului, la fata locului au actionat drumarii si pompierii militari, iar in acest moment autocarele si ambulanta s-au pus in miscare, avand in fata cele patru utilaje de deszapezire, coloana deplasandu-se spre Bucuresti", a declarat pentru Antena3 purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Calarasi, Ovidiu Tataranu.

Deplasarea convoiului este insa mult ingreunata de viscolul puternic si zapada, nametii in zona depasind doi metri si jumatate in inaltime.

×