x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritatile au reluat cautarea planorului disparut. Un punct de comandă mobil a fost amplasat în judeţul Braşov

Autoritatile au reluat cautarea planorului disparut. Un punct de comandă mobil a fost amplasat în judeţul Braşov

08 Aug 2015   •   10:56
Autoritatile au reluat cautarea planorului disparut. Un punct de comandă mobil a fost amplasat în judeţul Braşov

Peste 850 de pompieri, jandarmi, poliţişti, militari, salvamontişti, pădurari şi voluntari participă sâmbătă dimineaţa la căutarea planorului dispărut în urmă cu două zile, forţele care participă la această acţiune fiind suplimentate din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în urma analizelor care au avut loc la finalul primei zile de căutări, vineri, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca un număr de 210 pompieri din ISU Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureş, Călăraşi şi din Unitatea Ciolpani să se alăture forţelor mobilizate deja pentru această operaţiune complexă de căutare. Aceste forţe au la dispoziţie 8 autocamioane şi 4 şenilate (3 în Braşov şi una în Prahova).

În judeţul Braşov, a fost amplasat un punct de comandă mobil coordonat de prim-adjunctul şefului IGSU, care va conduce din teren operaţiunile de căutare de la sol, se arată în comunicatul citat.

Misiunile de sâmbătă se vor desfăşura în judeţele Braşov, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

Componenta aeriană a misiunilor este asigurată de 2 elicoptere ale MAI şi 4 ale MApN, acestora urmând să li se alăture aparate de zbor aparţinând Aeroclubului României.

Primele zboruri de căutare au început sâmbătă în jurul orei 6.30, fiind vizată, în primă fază, zona Bran, Sinaia, Predeal. Au fost stabilite sectoare de căutare, la fel ca şi vineri, atât pentru echipajele de la sol, cât şi pentru aparatele de zbor, se precizează în comunicatul MAI.

În prima zi a căutărilor s-a acţionat cu un număr de peste 650 de forţe şi 99 de vehicule şi aeronave aparţinând MAI, MApN, Ministerului Transporturilor, Salvamont, Serviciilor de Voluntari, Ambulanţa, Ocoalelor Silvice şi unor diverse organizaţii.

Joi seară, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de către ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat în jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Din datele obţinute rezultă că aparatul de zbor este un planor, la bordul căruia se afla o singură persoană, un pilot în vârstă de 56 de ani, cu mare experienţă, şi care executa un zbor privat în zona Postăvarul.  

×
Subiecte în articol: planor