x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autorităţile locale din Covasna susţin că este neclar cum se organizează "mini-recensământul"

Autorităţile locale din Covasna susţin că este neclar cum se organizează "mini-recensământul"

de Mediafax    |    06 Aug 2012   •   08:16
Autorităţile locale din Covasna susţin că este neclar cum se organizează "mini-recensământul"

Autoritatile locale din judetul Covasna sustin ca este neclar cum si din ce fonduri trebuie sa organizeze "mini-recensamantul", astfel ca asteapta ca mai intai sa apara o Hotarare de Guvern cu metodologia de organizare.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, luni, ca asteapta sa apara o Hotarare de Guvern care sa reglementeze metodologia organizarii "mini-recensamantului".

"In acest moment este neclar cum trebuie sa organizam acest mini-recensamant. Astept sa apara Hotararea de Guvern cu metodologia organizarii, care sa reglementeze cum si din ce fonduri vom verifica listele electorale", a spus Antal.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe a afirmat ca aceia care sustin ca trebuie actualizate listele electorale au dreptate, insa acest lucru ar fi trebuit realizat inainte de referendum.

"Au dreptate cei care sustin ca listele electorale trebuie actualizate, insa nu este corect ca regulile jocului sa se schimbe dupa ce s-a incheiat jocul", a spus Antal Arpad.

La randul sau, primarul orasului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat ca in acest moment nu stie pe ce baza legala sa organizeze "mini-recensamantul".

"In acest moment, nu stim pe baza carei legi trebuie sa organizam acest mini-recensamant. Pe ce baza legala sa punem oamenii sa lucreze? Din ce fonduri? Astept sa apara o Hotarare de Guvern care sa raspunda la toate aceste intrebari", a spus primarul orasului Covasna.

Ministrul Administratiei si Internelor (MAI), Ioan Rus - care luni si-a anuntat demisia -, declara, vineri, ca actualizarea listelor electorale va presupune un "mini-recensamant", care va fi facut de autoritatile locale pana in 24 august, prin vizite foarte scurte, de "trei secunde", de la domiciliul romanilor.

Intrebat pe ce baza si in ce mod va fi realizat, concret, "mini-recensamantul", el preciza ca Guvernul ar urma sa emita la inceputul saptamanii un act normativ prin care sa imputerniceasca primariile pentru activitatea de verificare a datelor in teren.

Luni, Ioan Rus a anuntat ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

×