x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritatile nu sunt pregatite pentru dezastre

Autoritatile nu sunt pregatite pentru dezastre

31 Mai 2005   •   00:00

Municipalitatea nu este pregatita sa faca fata unor dezastre naturale. La aceasta concluzie a ajuns ieri prefectul Capitalei, Mioara Mantale. Nu este nici o noutate, mai ales ca am vazut reactia autoritatilor la inundatiile din Banat.

"In prezent, bugetul alocat acopera doar 50% din necesar, ceea ce inseamna ca administratia nu poate asigura, daca este nevoie, corturi de campanie care se impun in astfel de situatii, apa potabila pentru populatie, medicamente, alimente, precum si interventii de urgenta", a spus Mantale.

PERICOLE. In Bucuresti exista riscuri chimice cu precadere in Sectoarele 3 si 4 si de inundatii in Sectorul 6, daca se rupe barajul de la Lacul Morii autoritatile locale nu au bani suficienti pentru a putea interveni in vederea evitarii unor astfel de accidente. Mioara Mantale a cerut primarilor de sector sa intocmeasca sau sa actualizeze, urgent, planurile de actiune in caz de dezastre. "Bucurestiul trebuie sa detina si un ghid de interventie in caz de dezastre, care sa cuprinda masuri de prevenire si agenda cu telefoanele tuturor persoanelor responsabile cu interventiile civile", a adaugat Mantale.

Deocamdata, planul a fost doar trecut pe hartie, nu se stie daca vreodata edilii vor fi in stare sa gestioneze situatiile de criza. (Monica C. Andrei)

×
Subiecte în articol: observator