x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autorităţile române şi FMI iau în calcul o scădere a economiei de 1-1,5 sau 2% în 2010

Autorităţile române şi FMI iau în calcul o scădere a economiei de 1-1,5 sau 2% în 2010

27 Iul 2010   •   00:00

Experţii români şi cei ai Fondului Monetar Internaţional au în vedere un deficit bugetar de 6,8% din PIB pentru 2010 în toate analizele economice care le fac, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.



Oficialul MFP a declarat că nu s-a luat în discuţie în Guvern reducerea cotei unice la 10 la sută şi majorarea TVA de la 24 la 25 la sută şi că această variantă nu este analizată cu reprezentanţii FMI.

Potrivit ministrului Finanţelor, efectul introducerii TVA de 24 la sută este analizat cu experţii instituţiei financiare internaţionale.

"Vom vedea dacă recesiunea pe care o vom lua în calcul va fi de minus 1, minus 1,5 sau minus 2 la sută", a spus Vlădescu, citat de Agerpres.

El a mai menţionat că salariile s-au redus cu 25 la sută în sectorul bugetar, până la sfârşitul anului, şi că există un fond de salarii agreat de 39 miliarde lei pentru 2011, lucrurile fiind 'foarte clare'.

În ceea ce priveşte pensiile, Vlădescu a spus că se aşteaptă rezultatul analizei în Parlament a noii legi a pensiilor şi în baza ei va fi proiectat bugetul pe 2011.

Ministrul Vlădescu a adăugat că absorbţia fondurilor europene este 'prioritate unu' inclusiv pentru MFP.

×
Subiecte în articol: observator