x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autorul frunzei din logo-ul României: Nu poate fi folosită ca identitate de companie

Autorul frunzei din logo-ul României: Nu poate fi folosită ca identitate de companie

30 Iul 2010   •   00:00

Aseară, după ce o zi întreagă s-a vorbit despre asta, părea că a fost epuizat subiectul frunzei ca logo pentru noul brand de ţară al României, lansat de Elena Udrea în aceeaşi zi în China.



Ei bine, jurnalistul Vlad Petreanu a "săpat" ceva mai adânc şi a descoperit că frunza verde de 250 dolari (suma vehiculată până atunci în presă), care a costat oficial sute de mii de euro (890 de mii mai precis), poate fi cumpărată de pe un site de specialitate cu 0,73 lei (!).

Mai mult, Vlad Petreanu l-a găsit şi pe autorul acestui logo, a vorbit cu el, şi acesta i-a spus că a vândut până acum de 1.000 de ori frunza verde în cauză. Dar povestea nu se termină aici. Designer-ul german Dietmar Hoepfl a mai relevat un amănunt important pentru această tărăşenie ciudată: chiar şi agenţiile care cumpără acest logo nu au dreptul să-l folosească ca identitate vizuală pentru o companie.

"Dar în toate agenţiile folosirea acestor desene ca logo de companie este interzisă în mod explicit - asta e o prevedere care încearcă să evite conflictul de interese. Cu toate acestea, pentru că nu ştiu cine sunt cumpărătorii, nu pot controla termenii legali în care este folosită grafica mea", i-a spus graphic designer-ul Dietmar Hoepfl lui Vlad Petreanu.

Iată ce a spus Dietmar Hoepfl despre logo-ul său:

×
Subiecte în articol: observator