x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autostrada spre mare SE DESCHIDE pe 20 iulie, în regim de drum naţional

Autostrada spre mare SE DESCHIDE pe 20 iulie, în regim de drum naţional

de Iulia Barbu    |    02 Iul 2012   •   14:51
Autostrada spre mare SE DESCHIDE pe 20 iulie, în regim de drum naţional

Sectorul de autostrada Cernavoda-Medgidia va fi deschis circulatiei pe data de 20 iulie, in regim de drum national, a declarat Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor, la verificarea stadiilor lucrarilor de pe santierul Autostrazii Soarelui. Asadar, pe acest tronson, viteza va fi restrictionata la 80 km/h, iar circulatia se va face pe o banda pe sens.

In schimb, tronsonul Medgidia-Constanta, inclusiv Centura Constanta, va fi deschis in regim de autostrada tot din data de 20 iulie, iar viteza permisa va fi de 130 km/h

"Pe 20 iulie, pe sectorul Medgidia - Cernavoda se da drumul in regim de drum national, cu indicatoare de drum national, cu restrictiile de circulatie de drum national, cu elementele de siguranta de drum national, tocmai pentru a facilita accesul turistilor la mare. Sectorul de la Medgidia la Constanta, inclusiv Centura Constanta, va fi deschis in regim de autostrada, cu toate semnalizarile, cu toate elementele de circulatie in regim de autostrada", a declarat ministrul Silaghi.

"Nu avem spatii de servire (de la Medgidia la Constanta - n.r.), dar consideram ca este foarte util sa asiguram accesul turistilor la mare. Suntem multumiti de cum lucreaza constructorul. Se lucreaza bine pe doua tronsoane', a precizat ministrul.

Tronsonul Murfatlar-Constanta al autostrazii A2 a fost inaugurat la sfarsitul lunii iulie 2011, cand traficul rutier se putea desfasura pe un singur fir, peste doua luni terminandu-se lucrarile de construire si pe celalalt sens de mers.

Contractul pe tronsonul Medgidia – Cernavoda a fost relicitat in 2011, dupa ce Ministerul Transporturilor a reziliat intelegerea cu Colas. In trei luni lucrarile au avut un alt constructor. Termenul de predare al intregului sector este ianuarie 2013, dar dupa calculele constructorului, repectiv consortiul Astaldi SPA - Max Boegl, acesta va fi devansat. Ovidiu Silaghi a mai precizat ca datoria actuala a CNADNR catre constructor este de 270 milioane lei cu TVA inclus. "Deci noi suntem oarecum in culpa si ne vom stradui sa le achitam aceste 270 milioane lei", a precizat Ovidiu Silaghi.

Costul total al autostrazii este estimat la 498 milioane lei.

×