x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autostrada Transilvania - Lucrarile merg greu

Autostrada Transilvania - Lucrarile merg greu

03 Iun 2005   •   00:00

Activitatile de constructie a autostrazii Brasov-Bors au fost reduse ca urmare a platilor insuficiente efectuate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), a anuntat, ieri, compania Bechtel.

"Se asteapta ca aceasta reducere a activitatilor de constructie sa afecteze aproximativ 35% din cei 685 de angajati romani, ale caror contracte individuale de munca vor fi suspendate. Pe durata suspendarii, angajatii vor continua sa primeasca 75% din salariul de baza", se arata intr-un comunicat al Bechtel.

Compania a notificat 21 de furnizori si subcontractori cu privire la suspendarea lucrarilor, intrucat nu poate asigura plata pentru serviciile acestora. "Este regretabil ca suntem siliti sa luam aceasta masura, insa din punct de vedere comercial nu este posibila avansarea lucrarilor in absenta platii. (...) Suntem increzatori ca Guvernul ia masuri pentru a asigura plati previzibile si sigure: conventia de creditare cu Banca de Import Export a SUA si asigurarea de credite externe suplimentare", a declarat Francis Canavan, director de afaceri externe in cadrul proiectului Autostrada Transilvania. (Elena Stanciu)

DATORII
Ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, a declarat ca bugetul pentru constructia autostrazii aferent anului 2005 va fi redus cu circa 100 milioane de dolari. CNADNR are datorii de 70-80 de milioane de dolari catre Bechtel pentru lucrarile efectuate si neachitate, iar compania americana ar putea percepe penalitati de intarziere de circa 2 milioane de dolari. Pentru achitarea datoriei si continuarea lucrarilor, ministerul de resort vrea sa imprumute 100 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator