x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circa 125 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii

Circa 125 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   14:00
Circa 125 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii

Din cauza unei avarii produse luni la Magistrala II Sud, pe Calea Vitan, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 125 de blocuri din Sectorul 3, anunță Termoenergetica.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, luni, că din cauza unei avarii produse în cursul acestei dimineți la Magistrala II Sud, pe Calea Vitan, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 125 de blocuri din Sectorul 3.

Potrivit Termoenergetica, avaria s-a produs în zona stadionului Olimpia, pe conducta cu diametrul de 1000mm, care are o vechime de aproape 50 de ani.

„Au fost deja începute în regim de urgență manevrele de închidere, de golire a conductei, cele de aerisire și ulterior vor fi realizate sudurile pentru reparația avariei. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură va fi sistată până în data de 14 decembrie 2022, ora 23.30. De asemenea, vor funcționa deficitar, până la finalizarea lucrărilor de reparație a avariei, punctele termice care alimentează cartierul Colentina (strada Doamna Gica, Bulevardul Iancului, Șoseaua Mihai Bravu, străzile Mașina de Pâine, Oteșani, Petricani) din Sectorul 2 al Capitalei”, conform comunicatului de presă.

De asemenea, pentru lucrările de remediere a unei fisuri produse pe o conductă de termoficare din incinta centralei CET Grozăvești, care impun sistarea completă a furnizării agentului termic din centrală pentru o perioadă de opt ore, sunt afectate zonele: Ștefan cel Mare, Bulevardul Lacul Tei și strada Județului din Sectorul 2, Bulevardele Banu Manta, Nicolae Titulescu, Alexandru Ioan-Cuza, Ion Mihalache, Calea Plevnei, Piața Gării de Nord, cartierul Aviatiei, Calea Dorobanți din Sectorul 1, Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduri și Bulevardul Libertății din Sectorul 5, precum și cartierele Drumul Taberei, Bulevardele Doina Cornea, Iuliu Maniu și complexul studențesc Grozăvești din Sectorul 6 al Capitalei.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Pe măsură ce intervențiile se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, se arată în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: avarie termoenergetica