"Costurile pentru cultivarea sfeclei de zahăr şi a energiei folosite în procesarea sa sunt în creştere, iar acestea sunt două procese semnificative din producţie", a declarat directorul general Niels Poerksen într-un interviu acordat ziarului Mannheimer Morgen.
"Dacă nu ar exista o creştere a preţurilor, ar fi dificil să ieşim la final cu profit", a spus el.
De asemenea, compania îşi măreşte stocurile pentru a le utiliza la fabricile unde poate fi folosit şi cărbunele, deoarece nu toate fabricile Suedzucker sunt echipate pentru a funcţiona cu alte surse de energie dacă nu mai există gaz, a declarat Poerksen pentru ziar.
România a importat zahăr şi produse zaharoase în valoare de 337 de milioane de euro în 2021, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Mai mult, importurile au fost de nouă ori mai mari decât exporturile, în valoare de 38 de milioane de euro anul trecut.
(sursa: Mediafax)