x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertizare COD GALBEN de vânt puternic în Moldova

Avertizare COD GALBEN de vânt puternic în Moldova

08 Ian 2013   •   09:57
Avertizare COD GALBEN de vânt puternic în Moldova
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images
UPDATE 18:42 - Avertizarea cod galben de vânt puternic a fost prelungită până la ora 21.00 în judeţele Vaslui, Vrancea şi Galaţi, conform ANM.
 
Meteorologii anunţă că în intervalul 18.00 - 21.00, se vor înregistra intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55-60 de kilometri pe oră, zăpadă spulberată sau viscolită.
 
Până la ora 18.00, s-au aflat sub cod galben de vânt puternic şi judeţele Iaşi, Bacău şi Neamţ.

UPDATE 14:55
- Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod Galben de viscol în şase judeţe din Moldova, inclusiv în municipiul Roman, valabilă în următoarele patru ore.

Între orele 14:15-18:00, în zona judeţelor Iaşi, Vaslui şi Galaţi, mai ales pe Valea Siretului, în judeţele Bacău, Vrancea, sud-estul judeţului Neamţ, inclusiv în municipiul Roman şi zona limitrofă, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55-60 km/h şi izolat de 75 km/h. De asemenea, va exista fenomenul de ninsoare spulberată sau viscolită.

...................

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare COD GALBEN de vânt, valabilă în mai multe judeţe din Moldova. Între orele 8:30 şi 11:30, în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Vrancea şi Galaţi se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55-60 de kilomeri la oră, izolat 75 de kilometri la oră.

Astăzi, până la ora 14:00, este în vigoare informarea meteo de vânt puternic pentru regiunile, unde vitezele la rafală vor fi de 55-70 km/h. La munte rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În Moldova vor fi ninsori în general slabe, dar temporar viscolite, îndeosebi în noaptea de sâmbată spre duminică şi pe parcursul zilei de luni.

×
Subiecte în articol: cod galben de vant avertizare meteo