x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertizările pe Prut şi pe Dunăre s-ar putea prelungi şi în următoarea lună

Avertizările pe Prut şi pe Dunăre s-ar putea prelungi şi în următoarea lună

10 Iul 2010   •   00:00

Debitele pe Prut şi Dunăre vor creşte încă aproximativ o lună de zile, astfel că avertizările de inundaţii s-ar putea prelungi, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale "Apele Române", Ana Maria Tănase.

"Atât pe Prut, cât şi pe Dunăre, trebuie să ne aşteptăm la o avertizare prelungită timp de aproape o lună de zile. Încă aproximativ o lună vom avea creşteri de debite şi niveluri. În plus, digurile sunt sub presiune de foarte mult timp şi pot apărea evenimente neprevăzute", a declarat Ana Maria Tănase.

Dunărea şi-a reluat creşterea, după câteva zile în care nivelul său scăzuse. Astfel, sâmbătă, în doar cinci ore, cota a crescut în Portul Galaţi cu patru centimetri, până la 660 de centimetri. Autorităţile spun că digul din saci cu nisip şi pământ va rezista chiar şi unei cote de 715 centimetri.

Prutul a depăşit cota de pericol, de 600 de centimetri, sâmbătă dimineaţă. La ora 12.00, râul măsura la Oancea 610 centimetri, cu 10 centimetri mai mult decât la ora 7.00.

×
Subiecte în articol: observator