x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avionul dispărut între Deva şi Alba Iulia a fost găsit. Pilotul, un om de afaceri german, a murit.

Avionul dispărut între Deva şi Alba Iulia a fost găsit. Pilotul, un om de afaceri german, a murit.

14 Iun 2011   •   11:10
Avionul dispărut între Deva şi Alba Iulia a fost găsit. Pilotul, un om de afaceri german, a murit.

Avionul disparut aseara in timp ce zbura intre Sibot si Deva a fost gasit.

Procurorii Parchetului instantei supreme au anuntat ca pilotul aparatului de zbor a murit.
"La fata locului s-a deplasat o echipa formata din politisti criminalisti ai Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Hateg, impreuna cu reprezentanti ai Autoritatii Aeronautice Romane, in vederea efectuarii de cercetari, pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs incidentul aviatic si a survenit decesul pilotului", scrie intr-un comunicat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Aparatul de zbor de mici dimensiuni a fost localizat pe raza localitatii Baru Mare din judetul Hunedoara, intr-o zona muntoasa.

Se ajunge greu pe jos pana la zona indicata, iar toti membrii ISU sunt in drum spre epava, anunta RTv. Nu se stie nimic despre starea pilotului, acesta nu a fost gasit.

Potrivit proprietarului, avionul ar fi fost vazut ultima data deasupra localitatii Sibot, din judetul Alba. Fiind un avion de agrement, zborul nu a fost inregistrat si nu era urmarit prin radar. La bordul avionului se afla doar pilotul, un om de afaceri romano-german, care ar fi lasat un bilet de adio inainte de decolare.

Avionul de mici dimensiuni a decolat de pe Aerodromul Saulesti din Hunedoara in jurul orei 5 dupa-amiaza. Trebuia sa fie un zbor de agrement, de scurta durata, dar pilotul nu a mai aterizat. La 8 seara, ofiterul de serviciu al aerodromului a anuntat ca nu mai stie nimic de avion, dar nu a putut sa dea detalii despre acest zbor pentru ca angajatii aerodromului au avut liber de Rusalii. Mai mult, turnul de control nu functioneaza atunci cand angajatii au liber, iar pilotii privati tin legatura cu aviatia militara din Alba.

Politistii din Hunedoara au intrat in alerta si au plecat sa caute aparatul de zbor, dar nu au aflat mare lucru. Se pare ca pilotul a mai efectuat zboruri de agrement de la Deva catre Alba Iulia. Masina acestuia a ramas in parcarea aerodromului, potrivit Antena3.

Oamenii legii au aflat ca omul de afaceri care a inchiriat avionul le-ar fi trimis celor dragi mesaje de adio inainte de a zbura. Tocmai din aceasta cauza iau in calcul varianta ca barbatul sa se fi prabusit intentionat.

Avionul care a disparut este un model ultrausor, construit in Germania de catre compania FlightDesign. Aparatul de zbor are doua locuri, este construit din fibra de carbon si cantareste doar 600 de kilograme.

Poate fi alimentat cu 126 de litri de combustibil si are o autonomie de zbor de cateva ore. Viteza maxima a avionului este de 301 km/h, iar viteza de croaziera de 240 km/h.

Este un avion foarte stabil, iar pentru un plus de siguranta, este dotat si cu o parasuta balistica. Aceasta ii permite o coborare lenta in cazul defectarii sau daca pilotul nu mai poate sa-l controleze.

In 2007, un model similar cu cel disparut aseara a fost folosit de aviatia indiana intr-un zbor demonstrativ in jurul Pamantului.

×