x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocat: Am făcut o cerere de graţiere în numele lui Becali, probabil familia a depus-o la Preşedinţie

Avocat: Am făcut o cerere de graţiere în numele lui Becali, probabil familia a depus-o la Preşedinţie

14 Sep 2013   •   21:01
Avocat: Am făcut o cerere de graţiere în numele lui Becali, probabil familia a depus-o la Preşedinţie

Avocatul Daniel Ionaşcu a declarat că a făcut o cerere de graţiere în numele lui Gigi Becali, care a fost depusă, probabil, de familia acestuia la Preşedinţie, după ce a fost semnată de mama finanţatorului FC Steaua, informează mediafax.ro.

Daniel Ionaşcu a spus că, în cursul acestei săptămâni, Becali a solicitat echipei de avocaţi cu care lucrează că facă o cerere de graţiere, pentru a fi depusă la Preşedinţie.

Avocatul a precizat că a întocmit cererea, iar aceasta i-a fost prezentată lui Gigi Becali. Acesta a adăugat că cererea trebuia semnată de mama lui Gigi Becali şi depusă de familia acestuia la Preşedinţie.

"Cel mai probabil că Gigi Becali sau un membru al familiei acestuia a transmis cererea la Preşedinţie", a mai spus Ionaşcu.

Gigi Becali îşi execută în continuare pedeapsa la Penitenciarul Bucureşti Jilava, după ce conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a decis ca cererea acestuia de transfer într-o altă unitate să fie reanalizată după finalizarea dosarelor pe care le are la instanţele din Capitală.

Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, declara, pe 30 august, că finanţatorul FC Steaua ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Albă, pe motiv că relaţiile acestuia cu conducerea Penitenciarului Jilava "sunt destul de deteriorate", dovadă fiind sancţiunea primită, pe care a contestat-o.

Avocatul preciza că o dovadă a unei posibile tensiuni între Becali şi conducerea penitenciarului ar fi sancţiunea primită de acesta, de a nu mai participa la activităţi sportive şi culturale, pentru că a folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în afara închisorii.

De asemenea, conducerea Penitenciarului Jilava a sancţionat şi doi deţinuţi care l-au filmat pe Gigi Becali în penitenciar.

În presă au apărat, în 9 septembrie, noi imagini cu Becali în Penitenciarul Jilava, care ar fi fost filmate în urmă cu câteva zile. Finanţatorul Stelei a fost filmat în timp ce se ruga în curtea închisorii.

În 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

×
Subiecte în articol: gigi becali