x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocaţi implicaţi în fraude imobiliare

Avocaţi implicaţi în fraude imobiliare

de Violeta Fotache    |    02 Sep 2010   •   00:00
 Avocaţi implicaţi în fraude imobiliare

Directorul BCR Sucursala Chitila, Lolea Luminiţa, pus sub acuzare.



O fraudă imobiliară de proporţii,în care sunt implicaţi de-a valma un notar, un şef de bancă, trei avocaţi, funcţionari de la cadastru şi interlopi din neamul Dîrjan, a fost descoperită de procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Bucureşti, cu sprijinul serviciului secret al Ministerului de Interne, DGIPI şi al ofiţerilor BCCO Bucureşti

Potrivit comunicatului DIICOT, joi dimineaţă în Bucureşti au avut loc 47 de percheziţii domiciliare simultane (DGIPI susţine însă că au fost doar 26 de percheziţii). Au fost duse la sediul DIICOT 45 de persoane pentru audieri, dintre care 25 au fost deja puse sub învinuire pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals şi uz de fals, prejudiciul fiind estimate la 980.000 de euro.
Printre cei implicaţi se află un notar, dar şi trei avocaţi, dintre care unul nu a fost încă localizat. Avocaţii Sever Teodorescu (apărător în clanul Gemenii şi al lui Nati Meir, judecat pentru corupţie) şi Alecu Sichitiu, din cadrul Baroului Bucureşti, au fost deja puşi sub învinuire.

Surse judiciare ne-au precizat că şeful de bancă implicat penal în această înşelăciune este Lolea Luminiţa, "o  fostă directoare de la Europe Bank, acum la BCR - Sucursala Chitila", în cauză fiind implicaţi un poliţist, dar şi doi funcţionari publici de la Serviciul de carte Funciară al Sectorului 1 Bucureşti.

Lângă ei în boxa acuzaţilor sunt şi patru interlopi din Chitila, membri ai clanului Dîrjan, cunoscuţi cu antecedente penale pentru fapte comise cu violenţă şi cămătărie. În esenţă, gruparea punea ochii pe imobile şi terenuri "părăsite" ai căror proprietari locuiau în altă parte, întocmeau acte false fie pentru vânzarea multiplă, fie pentru ipotecarea bunurilor în scopul obţinerii unor credite bancare. În patru luni de anchetă(din care două cu monitorizarea specială de la DGIPI), procurorii au identificat zece victime. La închiderea ediţiei, audierile erau în plină desfăşurare. (Violeta Fotache)

Membrii grupării infracţionale au înşelat zece persoane, cărora le-au vândut, cu acte false, terenuri şi imobile pentru sume între 100.000 şi 400.000 de euro, prejudiciul fiind estimat până în prezent la aproape un milion de euro.

×
Subiecte în articol: observator