x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Poporului va propune înfiinţarea Ombudsmanului pentru armată

Avocatul Poporului va propune înfiinţarea Ombudsmanului pentru armată

28 Iul 2009   •   00:00

Ioan Muraru va propune Parlamentului înfiinţarea Ombudsmanului pentru armată, care există de mult timp în unele ţări europene şi are rolul de a rezolva problemele celor care lucrează în armată şi ale familiilor lor.



Aceste persoane care se ocupă de angajaţii din armată se deplasează acolo unde există trupe, pe submarine, stau de vorbă cu soldaţii, află problemele lor şi ale familiei lor, aceştia putându-se implica în problemele în care armata nu se implică, a precizat Ioan Muraru, citat de Mediafax.

"Soldatul este un cetăţean în uniformă şi trebuie să beneficieze de toate drepturile ca şi ceilalţi cetăţeni, trebuie protejat de Ombudsmani", a spus Avocatul Poporului.

Aceştia se ocupă de soldaţi, de soţiile şi de copiii lor, de veteranii de război, de poliţişti, de jandarmi, de pompieri, de toţi cei care poartă uniformă, a adăugat Muraru.

"Ombudsmanul pentru armată este foarte util, deoarece are largi posibilităţi de investigaţie şi rezultate foarte frumoase, accesul mai direct", a subliniat Avocatul Poporului.

Acesta a spus că, pentru proiectul pe care intenţionează să-l propună, va trebui să se inspire din legile germane, olandeze, unde funcţionează o astfel de entitate.

×
Subiecte în articol: observator