x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC 2010: Elevii află astăzi rezultatele finale, în urma contestaţiilor

BAC 2010: Elevii află astăzi rezultatele finale, în urma contestaţiilor

08 Iul 2010   •   00:00
BAC 2010: Elevii află astăzi rezultatele finale, în urma contestaţiilor
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul National

Absolvenţii de liceu care au depus contestaţii la examenul de Bacalaureat află astăzi media finală în urma soluţionării contestaţiilor, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În Capitală, în urma examenului de Bacalaureat, au fost depuse 8.250 de contestaţii.



Experienţa anilor trecuţi arată că procentul de promovabilitate în Bucureşti, în urma soluţionării contestaţiilor, a crescut cu 0,5 până la 1%.

Un număr de 8.250 de contestaţii au fost depuse în Capitală în urma examenului de Bacalaureat, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la matematică, dar "nu sunt îndreptăţite", întrucât notele obţinute erau foarte mici, de 2 şi chiar 3.

"În bună parte contestaţiile nu sunt justificate pentru că s-au luat note mici, de 2 şi 3", a spus Banu, citat de Agerpres.

Numărul contestaţiilor depuse anul acesta la bacalaureat este mai mare cu 3.000 faţă de cele obţinute anul trecut.

Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de bacalaureat în Capitală a fost de doar 58,92%, cu 17 procente mai mică decât în anii anteriori.

×
Subiecte în articol: observator