x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC-ul din 2011 va fi aproape identic cu cel din acest an

BAC-ul din 2011 va fi aproape identic cu cel din acest an

02 Iul 2010   •   00:00
BAC-ul din 2011 va fi aproape identic cu cel din acest an

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca examenul de bacalaureat din 2011 să aibă tot trei probe scrise, la care se adaugă proba la limba maternă pentru elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat că examenul de bacalaureat din 2011 va fi aproape identic cu cel din acest an, fiind susţinut la aceleaşi discipline: probele orale vor fi organizate în timpul anului şcolar, iar cele scrise, la sfârşitul semestrului al doilea.

"Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat din 2011. Nu există diferenţe majore, examenul va fi organizat în timpul cursurilor pentru probele orale, la fel ca şi în 2010, iar probele scrise vor fi la sfârşitul semestrului al doilea", a declarat ministrul Daniel Funeriu, potrivit Mediafax.

El a precizat că Ministerul Educaţiei a dorit ca metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de bacalaureat să fie anunţată din timp, astfel încât elevii să ştie că nu vor avea loc schimbări în cursul anului, "aşa cum am şi promis", a spus Funeriu.

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca examenul de bacalaureat din 2011 să aibă tot trei probe scrise, la care se adaugă proba la limba maternă pentru elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale.

Astfel, toţi elevii vor susţine obligatoriu proba scrisă la limba română. A doua probă scrisă va fi la matematică, pentru filiera tehnologică, real şi o parte din vocaţional şi istorie, pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional. La cea de a treia probă scrisă elevii vor putea opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare, pentru una din următoarele grupe de discipline: fizică, chimie, biologie sau informatică; geografie, filozofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie.

De asemenea, pe parcursul clasei a XII-a elevii vor susţine probele orale, la limba română, o limbă străină şi la utilizarea calculatorului. Elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale vor susţine probă orală şi la limba maternă.

Rezultatele la aceste probe vor fi notate prin calificative, de la "slab" la 'foarte bine" şi sunt obligatorii pentru a putea ajunge la probele scrise de la sfârşitul anului şcolar.

Elevii vor promova examenul de bacalaureat dacă vor participa la toate probele orale, vor obţine cel puţin nota cinci la fiecare probă scrisă sau practică şi vor avea media generală minimum şase.

Azi, ultima proba de la Bacalaureat

La ora 8.00, Comisia Naţională de Bacalaureat a extras variantele de subiecte, din cele 10 pe care le-a pregătit. Acestea vor fi făcute publice abia după ora 14.30, împreună cu baremele de corectare.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între 16.00 - 20.00 vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este programată în perioada 6 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Pentru promovarea examenului este nevoie ca participanţii să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi media generală de minimum 6. Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc toate condiţiile mentionate, sunt declaraţi respinşi. Media generală 5,99 va fi rotunjită la 6.

Bacalaureatul a început luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar marţi a urmat proba scrisă la limba şi literatura maternă. Miercuri, 200.000 de elevi au susţinut cea de-a treia probă a examenului de bacalaureat, respectiv proba obligatorie a profilului, adică istorie pentru cei de la uman şi matematică pentru cei de la profilul real.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, ieri, că examenul de bacalaureat din 2011 va fi aproape identic cu cel din acest an, fiind susţinut la aceleaşi discipline: probele orale vor fi organizate în timpul anului şcolar, iar cele scrise, la sfârşitul semestrului al doilea.

×
Subiecte în articol: observator