x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacalaureat 2010: 18 elevi din Capitală, eliminaţi de la proba scrisă la limba română

Bacalaureat 2010: 18 elevi din Capitală, eliminaţi de la proba scrisă la limba română

28 Iun 2010   •   00:00

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a precizat, luni, că 18 elevi au fost eliminaţi de la proba scrisă la limba şi literatura română a bacalaureatului pentru fraudă, deţinere de telefoane mobile sau a altor surse de inspiraţie sau pentru încălcarea metodologiei examenului.

Potrivit sursei citate, în Bucureşti au fost înscrişi 21.132 de elevi, dintre care doar 20.570 s-au prezentat pentru susţinerea probei scrise la limba şi literatura română şi 481 au fost declaraţi absenţi.

Purtătorul de cuvânt de la ISMB, Marian Banu, a precizat că 18 elevi bucureşteni au fost eliminaţi pentru fraudă, pentru că deţineau telefoane mobile şi alte surse de inspiraţie şi au încălcat metodologia examenului de bacalaureat.

Potrivit lui Banu, Comisia ISMB a monitorizat atent fiecare centru şi va continua să facă acest lucru şi la probele viitoare.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni dimineaţă, că examenul de bacalaureat se desfăşoară în condiţii normale, nefiind semnalate incidente majore.

Peste 210.000 de absolvenţi de liceu susţin, începând de luni, probele scrise de la examenul de bacalaureat, prima testare fiind la limba şi literatura română.

Candidaţii care au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română au avut de rezolvat, în trei ore, una din cele zece variante de subiecte elaborate de Comisia Naţională de Evaluare şi Examinare, ce a fost extrasă luni dimineaţă.

Elevii eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la testările următoare şi pierd posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare ale examenului de bacalaureat.

Comisia Naţională pentru Bacalaureat a decis că extragerea variantelor de subiecte pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie nu are caracter public. Variantele de subiecte extrase vor fi comunicate după încheierea fiecărei probei, iar baremul de evaluare se postează pe internet, la adresa subiecte2010.edu.ro, la ora 14.30.

Examenul de bacalaureat va continua marţi cu proba scrisă la limbă maternă, ce va fi susţinută de elevii care provin din şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale. În 30 iunie elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar în 2 iulie proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00 şi, în aceeaşi zi, până la ora 20.00, vor putea fi depuse eventualele contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.

Ministeul Educaţiei a pecizat că se consideră promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a obţinut cel puţin nota cinci la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum şase.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate sunt declaraţi "respinşi". Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta va fi rotunjită la 6.00.

×
Subiecte în articol: observator