x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacău: Cinci profesori suspectaţi de luare de mită, audiaţi la DNA (VIDEO)

Bacău: Cinci profesori suspectaţi de luare de mită, audiaţi la DNA (VIDEO)

08 Iul 2010   •   00:00

Procurorii DNA au efectuat, ieri, percheiţii la un liceu din Bacău şi la domiciliile a şase cadre didactice. Cinci profesori şi o secretară de la Colegiul Naţional "Anghel Saligny" sunt suspectaţi de luare de mită.



Procurorii au acţionat în urma unei sesizări făcute de câţiva elevi ai liceului. Aceştia spun că directorul colegiului împreună cu alte cinci persoane, toţi membri în diferite comisii, au primit între 100 şi 1.000 de euro de la câţiva elevi, care doreau notă de trecere. Miercuri seară, procurorii i-au dus pe cei şase împreună cu 18 elevi la audieri.

Directorul Colegiului Tehnic "Anghel Saligny" este principalul suspect în acest caz, alături de soţia sa, alţi trei profesori şi o secretară. Au ajuns la audieri după ce toată ziua procurorii au făcut percheziţii la liceu şi la domiciliile lor. Au găsit şi câteva liste cu nume de elevi.

Anchetatorii au mai ridicat de la secretariatul colegiului calculatoare şi alte documente. Tot la audieri au ajuns şi 18 elevi, bănuiţi că s-ar număra printre cei care au dat mită, potrivit Antena3.

Un caz similar s-a petrecut tot în judeţul Bacău la sfârşitul lunii iunie, când directorul general, directorul adjunct şi una dintre secretarele Liceului "Alexandru Vlahuţă" din Podu Turcului au fost arestaţi preventiv într-un caz de mită la bacalaureat.

Procurorii au găsit 54 de plicuri cu bani pe care erau înscrise numele unor candidaţi.

×
Subiecte în articol: observator