x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Baconschi vrea mai mulţi chinezi în România

Baconschi vrea mai mulţi chinezi în România

29 Iul 2010   •   00:00
Baconschi vrea mai mulţi chinezi în România

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la Shanghai, că va discuta cu oficialii chinezi despre facilitarea obţinerii vizelor, astfel încât turiştii chinezi să înceapă să vină în România.



"Ambiţia de a avea turişi chinezi trebuie pregatită. E posibil să agreem o listă de turoperatori si sa garantam un turism de calitate. Trebuie sa discutam si problema vizelor", a spus Baconschi, potrivit Mediafax.

El a adăugat că România trebuie să încerce să intre într-un pachet turistic cu alte ţări din zonă, pentru că este greu de crezut că un turist chinez va veni sa viziteze doar România.

Referitor la standul României de la Expo Shanghai 2010, Baconschi crede că este cea mai pregnantă operaţiune de promovare a României în China după 1990.

"Am reuşit să primim la pavilionul României două milioane de vizitatori. Ţinta noastra este de şapte milioane, adică 10% din totalul vizitatorilor de la Expo Shanghai 2010. Sper să cucerim piaţa chineză prin ofertele de la această expoziţie. Mă refer în primul rând la vinuri. Foarte multe ţări curtează această piaţă. Mă refer la vinurile chiliene", a adăugat ministrul.

Totodată, el a adăugat că trebuie identificate şi potenţialele investiţii chineze în România.

"Trebuie să vedem care sunt problemele fezbile. Partenerii chinezi trebuie să intre în licitaţie pentru mari proiecte de infrastructură: calea ferată, autostrăzile, podurile, metroul. Cred că raportul calitate-preţ le permite să câştige contracte mari", a adăugat ministrul.

El a precizat că suma necesară construirii pavilionului, echipării lui şi evenimente culturale şi economice, a fost stabilită iniţial la 27 milioane de lei, din care s-a scăzut însă 30%.

"Suntem în negocieri cu autorităţile chineze pentru a demonta şi monta din nou pavilionul României în alt pol comercial al Chinei, în ideea de a avea un loc unde să facem business", a mai spus ministrul.

×
Subiecte în articol: observator