Jurnalul National cere demisia generalilor Badalan si Degeratu! Scandaloasa Operatiune "case pentru generali", musamalizata timp de cinci ani, este in ancheta Parchetului Militar gratie dezvaluirilor din ziarul nostru.
|
|
Degeratu si Badalan trebuie sa-si dea demisia!
Scandaloasa Operatiune "Case pentru generali", musamalizata timp de cinci ani, este in ancheta Parchetului Militar gratie dezvaluirilor din Jurnalul National. Generalii Badalan si Degeratu trebuie demisi!
EXPLICATII. Pentru generalii Constantin Degeratu (stanga) si Eugen Badalan a sosit momentul adevarului. Ei trebuie sa-si probeze onoarea de militari
|
La cinci ani de cand Jurnalul National a semnalat derularea unei intregi afaceri suspecte de coruptie cu locuintele de serviciu ale Armatei, generalul Constantin Degeratu, fost sef al Armatei si, astazi, consilier de stat la Presedintia Romaniei, si-a gasit timp, dupa o luna de rugaminti, sa stea de vorba cu noi. Inainte de toate, a fost foarte vehement in a sustine ca nu doreste sa il vada pe unul dintre semnatarii articolului, pentru ca este "rau intentionat".
TUPEU. Consilierul de stat Constantin Degeratu are tupeul, dupa cinci ani, sa priveasca Operatiunea "Case pentru generali" ca un lucru absolut normal. "In aceasta privinta nu a existat nici o ilegalitate. La mutarea mea de la Cluj aici, in Capitala, am stat un timp, provizoriu, cu familia, la un camin de garnizoana. Apoi, la un moment dat, s-a pus chiar problema trecerii mele in rezerva, ca, daca nu, ma mut definitiv in Bucuresti. Mai intai mi s-a oferit o alta locuinta care, chiar daca se afla intr-o pozitie centrala, nu i-a placut sotiei mele. A doua, cea in care locuim si acum, i-a placut, chiar daca avea unele probleme. Ne-am mutat, iar apoi, ani la rand, a tot trebuit sa facem reparatii pentru ca, practic, ori de cate ori ploua, se produceau infiltratii. Asta este locuinta cu pricina. Stiu ca la un moment dat a existat o cercetare a Parchetului, dar, concret, nimeni nu a fost acuzat de vreo incalcare a legii", spune Degeratu in 2005.
UITUC. Intrebat despre vanzarea catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale a apartamentului din Cluj, tocmai cel din cauza caruia nu mai avea dreptul sa primeasca o locuinta de serviciu din cota Armatei, Constantin Degeratu este si mai tupeist, declarandu-ne ca vanzarea acelei locuinte s-a facut printr-un intermediar, cand el nu se afla in Cluj. "De altfel, cred ca aceea a fost o afacere buna pentru STS. Raportat la pozitia centrala si la starea acelei locuinte, pretul ei real se situa undeva in jurul a 50.000 de dolari, iar ei au cumparat-o cu doar 37.000. La ora actuala, pretul acelui apartament depaseste probabil 60.000 de euro", afirma senin Degeratu. Dar consilierul de stat uita sa precizeze ca la bilantul STS din anul 2001, seful serviciului, Tudor Tanase, a prezentat ce a gasit Curtea de Conturi in "ograda" pe care tocmai o prelua. Astfel, Curtea de Conturi atragea atentia asupra achizitiei de catre STS tocmai a apartamentului de patru camere din Cluj-Napoca pe care generalul Constantin Degeratu, fostul sef al Statului Major General, il detinea. E taman dovada, analizand raportul Inspectoratului MApN, ca generalul Degeratu n-avea dreptul sa-si ia locuinta de serviciu in 1999. Din momentul achizitiei, conducerii STS i se imputa faptul ca suma de 42.000 de dolari, cu care s-a platit apartamentul, depasea cotatia pietei de la acea vreme, iar legislatia privind achizitionarea de imobile pentru STS a fost incalcata.
Citește pe Antena3.ro