x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bălaşa va odihni în locul unui copac

Bălaşa va odihni în locul unui copac

de Madalina Popa    |    05 Apr 2008   •   00:00
Bălaşa va odihni în locul unui copac
Sursa foto: Mădălina Popa /

Sute de ieşeni au trecut ieri pe la Biserica “Sfinţii 40 de mucenici” din Iaşi, pentru a-şi lua rămas bun de la pictorul Sabin Bălaşa. Familia sa, sosită de joi seara – când trupul neînsufleţit al artistului a fost adus de la Bucureşti – a primit condoleanţe de la cei care au venit să îl vadă, prieteni, artişti, oficialităţi locale, ieşeni de rând.

Sute de ieşeni au trecut ieri pe la Biserica “Sfinţii 40 de mucenici” din Iaşi, pentru a-şi lua rămas bun de la pictorul Sabin Bălaşa. Familia sa, sosită de joi seara – când trupul neînsufleţit al artistului a fost adus de la Bucureşti – a primit condoleanţe de la cei care au venit să îl vadă, prieteni, artişti, oficialităţi locale, ieşeni de rând. Dimineaţă, la catafalc au depus, pe rând, coroane de flori reprezentanţi ai Uniunii Artiştilor Plastici, ai Universităţii de Arte “G. Enescu” şi ai Primăriei, iar după-amiază, numărul celor care i-au adus un ultim omagiu a crescut simţitor. “Fratele Laurei Stoica, de care am fost foarte apropiaţi, ne va fi alături, la fel ca şi alţi prieteni din Capitală sau cunoscuţi din ţară, dintre puţinii amici pe care i-a avut. El s-a simţit foarte legat de Iaşi, pentru că aici, între 1968 şi 1974, a lucrat frescele din Sala Paşilor Pierduţi, la Universitatea Al.I. Cuza. Dacă era un loc de care să fie legat, atunci capitala Moldovei a fost pentru el acel loc”, a spus unul dintre fiii lui Sabin Bălaşa.

 

RĂMAS BUN. În această dimi­neaţă, sicriul va fi aşezat în Sala Pa­şi­lor Pierduţi, aproape de operele maestrului, timp de câteva ore, când se aşteaptă ca studenţii şi ieşenii care l-au admirat să-şi ia rămas bun de la el. Pictorul Sabin Bălaşa va fi înmormântat astăzi, în Cimitirul Eternitatea din Iaşi, pe o alee a personalităţilor, în apropierea locurilor de veci ale lui Garabet Ibrăileanu şi Vasile Pogor. “Am fost asiguraţi că este un loc unde nu a mai fost nimeni înmormântat, locul unde a fost tăiat şi scos un copac”, a mai spus unul dintre fiii lui Bălaşa.

×
Subiecte în articol: observator