x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Balsamul de rufe poate fi înlocuit cu un ingredient aflat la îndemâna tuturor                

Balsamul de rufe poate fi înlocuit cu un ingredient aflat la îndemâna tuturor                

de Redacția Jurnalul    |    22 Oct 2023   •   13:20
Balsamul de rufe poate fi înlocuit cu un ingredient aflat la îndemâna tuturor                
Sursa foto: Hepta

Dacă ați rămas fără balsam de rufe sau vreți să folosiți ingrediente naturale în loc de acesta, amestecul de mai jos poate constitui o soluție extrem de eficientă.

Dacă ați rămas fără balsam de rufe și nu știți cu ce poate fi înlocuit, soluția se poate afla chiar în debaraua dumneavoastră. Este vorba despre un ingredient natural, care va oferi un miros plăcut hainelor și le va menține pufoase o perioadă îndelungată.

Oțetul de mere se dovedește un înlocuitor excelent, atunci când nu mai aveți balsam de rufe. Adăugați aproximativ o jumătate de cană de oțet de mere în compartimentul pentru balsam al mașinii de spălat. Acesta va ajuta la înmuierea țesăturilor, reducerea electricității statice și îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Oțetul de mere nu lasă miros persistent pe haine după uscare.

Dacă nu vreții să-l folosiți așa simplu și vă doriți un miros plăcut, se poate combina cu bicarbonat și uleiuri esențiale. Bicarbonatul are o mulțime de proprietăți și ne ajută să ne curățăm casa în diferite moduri. Acesta este util și pentru spălarea hainelor.

Pentru un efect și mai bun al ingredientelor naturale asupra hainelor, ele se amestecă și se pun în mașina de spălat. Aveți nevoie de o lingură de bicarbonat pentru fiecare măsură de oțet, apoi se amestecă cu lingura. La final se adaugă ulei esențial în compoziție sau direct în cuva mașinii de spălat.

Adăugați câteva picături de ulei esențial (cum ar fi lavandă, eucalipt sau citrice) pe o bucată de țesătură sau o bucată de burete și aruncați-o în uscător împreună cu hainele. Acest lucru va lăsa un miros proaspăt și plăcut pe haine.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: balsam rufe otet mere