x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbat condamnat la Arad pentru trafic de migranţi, extrădat din Rusia

Bărbat condamnat la Arad pentru trafic de migranţi, extrădat din Rusia

21 Oct 2015   •   14:48
Bărbat condamnat la Arad pentru trafic de migranţi, extrădat din Rusia
Sursa foto: Foto: MTI

Un bărbat condamnat de Tribunalul Arad pentru iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, trecere ilegală a frontierei de stat şi trafic de migranţi a fost extrădat în urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Federaţia Rusă, prin intermediul Biroului Naţional Interpol al Poliţiei Române.

"La data de 20 octombrie, poliţiştii Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al IGPR au efectuat o misiune de preluare, sub escortă, a unui bărbat, de 41 de ani, condamnat la executarea unei pedepse de şase ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, trecere ilegală a frontierei de stat şi trafic de migranţi", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române remis miercuri AGERPRES.

Faţă de acesta, Biroul Naţional Interpol Bucureşti a dispus, la data de 30 noiembrie 2011, urmărirea la nivel internaţional.

În urma corespondenţei efectuate cu Interpol Chişinău, s-a stabilit că persoana în cauză şi-ar fi schimbat numele de familie, precum şi faptul că aceasta se află pe teritoriul Republicii Moldova.

La data de 22 aprilie, Interpol Moscova a comunicat faptul că o persoană cu date de identitate similare ar fi sosit pe teritoriul Federaţiei Ruse.

"În urma schimbului de date şi informaţii poliţieneşti, Interpol Moscova a comunicat, la data de 27 aprilie, că s-a reuşit identificarea, reţinerea şi arestarea persoanei urmărite la nivel internaţional, în vederea extrădării către ţara noastră", se arată în comunicat.

Pe 9 octombrie, s-a aprobat extrădarea bărbatului din Rusia, către România.

Împotriva bărbatului, Tribunalul Arad a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, trecere ilegală a frontierei de stat şi trafic de migranţi, fiind condamnat la executarea unei pedepse cu închisoarea de şase ani.

În sarcina acestuia, Tribunalul Arad a reţinut că, împreună cu alţi complici, a format un grup infracţional organizat care a desfăşurat activităţi infracţionale, în perioada octombrie - noiembrie 2005.

Grupul a coordonat activitatea de trafic de migranţi de origine moldoveană pe relaţia Republica Moldova - România - Ungaria - Italia.

De asemenea, Tribunalul Arad a emis împotriva acestuia un al doilea mandat de executare a pedepsei închisorii, la data de 29 octombrie 2013, fiind condamnat pentru comiterea aceloraşi infracţiuni. Faptele au fost comise în perioada august - septembrie 2005.

×
Subiecte în articol: trafic de migranti