x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbaţii cred că de două ori mai puţine femei sunt supuse agresiunii sexuale, comparativ cu realitatea

Bărbaţii cred că de două ori mai puţine femei sunt supuse agresiunii sexuale, comparativ cu realitatea

06 Dec 2018   •   13:52
Bărbaţii cred că de două ori mai puţine femei sunt supuse agresiunii sexuale, comparativ cu realitatea

Bărbaţii subestimează procentul femeilor care sunt victime ale oricărei forme de agresiune sexuală, potrivit unui nou studiu, scrie The Guardian.

Când au fost întrebaţi care este procentul femeilor care experimentează orice formă de agresiunea sexuală, bărbaţii din SUA şi din 12 ţări europene au subestimat acest procent. Cea mai mare percepţie greşită este în rândul danezilor, olandezilor şi francezilor. Potrivit răspunsurilor, danezii consideră că 49% dintre femei se confruntă cu hărţuire sexuală, olanedezii consideră că un procent de 35%, în timp ce francezii cred că 34% dintre femei se confruntă cu astfel de agresiuni.

Chestionarul a urmat după ce campania #MeToo a început să se răspândească la nivel mondial.

În Danemarca, unde un studiu efectuat în 2012 a descoperit că 80% dintre femei s-au confruntat cu o anumită formă de hărţuire sexuală de la vârsta de 15 ani, răspunsul obişnuit în rândul bărbaţilor a fost de 31%.

În Olanda, 73% dintre femei au spus că au fost victime ale agresiunii sexuale, în timp ce răspunsul obişnuit în rândul bărbaţilor a fost de 38%.

În Franţa, 75% dintre femei au spus că au fost victime ale hărţuirii sexuale, în timp ce bărbaţii întrebaţi consideră că doar 41% au fost victime ale hărţuirii sexuale.

În SUA, unde un studiu efectuat în 2018 a arătat că 81% dintre femei au fost victime ale hărţuirii sexuale, răspunsul obişnuit al bărbaţilor a fost de 44%.

Laura Bates, care a pornit Proiectul Sexism Zilnic, care studiază inegalităţile la care sunt supuse femeile în fiecare zi, a spus că bărbaţilor le vine greu să recunoască sau să creadă agresiunile sexuale la care sunt supuse femeile.

“Faptul că acest studiu a venit la un an după campania #MeToo sugerează că avem o adevărată problemă în a crede femeile sau în a le lua în serios. Faptul că atât de multe femei, care au fost suficient de curajoase încât să-şi spună poveştile cu consecinţe personale devastatoare, nu sunt crezute este dificil de crezut. Avem nevoie de un grup de bărbaţi critici care să se ridice şi să se implice în înlăturarea acestei proleme şi să devină o parte a soluţiei.”, a spus Laura Bates.

 

×