x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbatul jefuit de 23 de kilograme de aur: "M-a pus cu capul jos cu pistolul şi a întrebat ? Aveţi droguri?"

Bărbatul jefuit de 23 de kilograme de aur: "M-a pus cu capul jos cu pistolul şi a întrebat ? Aveţi droguri?"

de Mediafax    |    10 Aug 2011   •   14:15
Bărbatul jefuit de 23 de kilograme de aur: "M-a pus cu capul jos cu pistolul şi a întrebat ? Aveţi droguri?"

Husseyn Karaback, unul dintre cei doi ocupanti ai masinii din care s-au furat peste 22 de kilograme de aur pe Autostrada Bucuresti - Pitesti a declarat, azi, ca cei trei barbati care i-au jefuit credeau ca in automobil sunt droguri

Karaback a spus ca cele trei persoane mascate care i-au oprit si atacat aratau ca o echipa de mascati ai Politiei.

"Au venit mascatii exact ca Politia. Am oprit, am crezut ca sunt legali, au venit peste mine, au spart un geam, mi-a pus piciorul la cap. Au furat telefoanele mobile ale mele si ale colegului meu si ne-au luat si cheile de la masina, dar mai aveam un telefon de rezerva pe care ei nu l-au vazut cu care am sunat la 112. (...) Erau trei persoane noi am crezut ca sunt politisti aveau baston, pistol, girofar, de aceea noi am oprit deoarece noi suntem corecti, aveam marfa in regula si eram ok, de ce sa fugim de politie?", a spus Husseyn Karaback.

El a mai spus ca in momentul in care au fost opriti de catre atacatori, acestia i-au intrebat daca au droguri in masina.

"M-a pus cu capul jos cu pistolul si a intrebat ? Aveti droguri, aveti droguri, aveti droguri??. Au fost trei persoane care ne-au dat jos, iar unul a cautat direct in portbagaj", a spus Karaback.

El a afirmat ca nu a sustinut niciodata ca transportul trebuia sa ajunga la Sibiu sau la Ramnicu Valcea, la expozitie.

"Noi suntem bijutieri angrosisti si mergem in fiecare saptamana (n. r. - la asemenea expozitii). Am crezut ca pe autostrada e sigur, ca sunt camere video si este circulatie buna. Am avut asupra noastra 22,800 kilograme de bijuterii, asa scrie si pe aviz si asa am declarat", a explicat barbatul.

Potrivit sursei citate, exista si un martor care ar fi sunat la numarul de urgenta 112 ca sa anunte incidentul.

"Exista si un martor, noi asa stim si asteptam sa vedem ce se intampla. Dupa ce s-a intamplat cand ei fugeau peste strada, noi am sunat la 112, si cand am ajuns la Politie am vazut ca era cineva care a sunat la la 112", a mai spus Husseyn Karaback.

El a precizat ca bijuteriile din aur pe care le transporta nu erau asigurate.

Intrebat de catre jurnalisti daca au mai facut astfel de transporturi cu masini nesecurizate, Huseyin Karaback a spus ca nu si a precizat ca pentru prinderea atacatorilor ofera o recompensa, fara a mentiona insa suma.

De asemenea, intrebat daca atacul ar fi avut loc "la pont", in baza unei informatii, sau daca au fost urmariti, Karaback a negat o asemenea posibilitate.

"Nu, nu cred. Am oprit la o benzinarie pe drum la 20 de kilometri de locul unde am fost opriti, am luat un suc, o cafea, sandvisuri, iar in momentul in care am fost atacati mancam si vorbeam la telefon. Nu am vazut ca am fi fost urmariti, au facut exact ca Politia", a spus Karaback.

Chestionat daca anchetatorii au crezut cele povestite de ei sau daca vor fi dusi la detectorul de minciuni, Karaback a raspuns: "Nu stiu, vedem acum, asta e adevarul".
Cei doi ocupanti ai masinii din care s-au furat cele 22 de kilograme de aur au venit, miercuri, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, insotiti de patronul firmei si de trei avocati, procurorii urmand sa stabileasca, in urma audierilor, imprejurarile in care a avut loc jaful.

Marti, in jurul orei 10.50, Inspectoratul de Politie al Judetului Arges a fost sesizat ca la kilometrul 83, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, doua persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite in trafic de trei barbati care se aflau intr-un alt autoturism, de culoare neagra.

"Acestia aveau fetele acoperite si, prin amenintare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirma ca sunt din aur", preciza sursa citata.

Totodata, cei trei au deposedat victimele si de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, disparand in directia Pitesti.

Bijuteriile furate apartin unei firme din Bucuresti, Diamanti Veri, condusa de un cetatean turc, sustin surse judiciare, care au precizat ca aurul nu era asigurat. Valorea bijuteriilor furate ar depasi un milion de euro.

Diamanti Veri are capital social minim si este inregistrata intr-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost infiintata in 15 iulie 2010, de un cetatean turc pe nume Ayhan Numan, nascut in Tarsus, in Turcia, in 1963.

Pe un site destinat comertului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, si anume Huseyn Karaback.

×