x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Basescu a lipsit de la apelul inculpatilor

Basescu a lipsit de la apelul inculpatilor

26 Ian 2005   •   00:00

Curtea Suprema de Justitie a fost ieri scena unei ingramadeli fara seaman produse de mult-asteptatul dosar "Flota". 66 de inculpati, din cei 80 trimisi in judecata pentru vanzarea ilegala a 16 nave din flota comerciala, si avocatii lor au intrat claie peste gramada in cea mai spatioasa sala a Inaltei Curti, neincapatoare insa pentru toti "actorii" acestui proces.

MIRUNA PASA

ABSENT. Presedintele Traian Basescu a fost reprezentat de avocatul Dan Apostol (dreapta jos)
Fostii ministri ai Transporturilor, Aurel Novac si Paul Teodoru, s-au prezentat ieri in fata judecatorilor dar personajul cel mai asteptat, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a lipsit de la apelul inculpatilor. Intr-o ora si jumatate abia s-a facut prezenta si mai bine de jumatate dintre inculpati au cerut termen pentru angajarea unui aparator. Oricum cazul pare sa se inscrie de pe acum pe lista proceselor fara sfarsit, in care judecata este de fapt un lung sir de amanari.

MINISTRII. Aurel Novac a apucat cu greu sa ceara ridicarea sechestrului pus pe contul sau de 7.000 de dolari, invocand faptul ca acesta este singura lui sursa de venit. "Sechestrul a fost pus fara ca macar sa fiu anuntat si chiar am nevoie de acesti bani. Va rog sa ma credeti ca nici pana acum nu stiu de ce ma aflu in acest dosar. Adevaratii inculpati se afla in libertate in functii foarte inalte", a declarat Novac. Paul Teodoru, acum un batranel imbracat modest, s-a declarat linistit in privinta propriei situatii. "Nu am nici o umbra de indoiala asupra faptelor mele. Intotdeauna un om face ceva, pentru ca urmareste ceva. Nu am vile, nu am terenuri si nici conturi. Eu ce am urmarit oare?"

Judecatorii au amanat, pana pe 16 martie, discutarea celei mai fierbinti probleme: imunitatea prezidentiala care il protejeaza sau nu pe Traian Basescu in calitate de inculpat.

×
Subiecte în articol: observator