x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu anunţă că a invitat ambasadorii UE pentru a le prezenta opinia României faţă de raportul CE

Băsescu anunţă că a invitat ambasadorii UE pentru a le prezenta opinia României faţă de raportul CE

21 Iul 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu i-a anunţat pe membrii Cabinetului că i-a invitat pentru joi pe toţi ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, pentru a le prezenta punctul de vedere al României faţă de ultimul raport al Comisiei Europene privind situaţia din justiţie.



"Aş face remarca pe care am făcut-o şi ieri (marţi-n.r.) public şi pe care o voi face şi la întâlnirea de mâine la care am invitat toţi ambasadorii UE: România acceptă 100% partea tehnică a raportului. Este o parte corectă care reflectă exact imaginea situaţiei legislative şi a stării justiţiei, în schimb respingem categoric afirmaţii politice de genul «România nu se comportă ca un stat membru al UE» sau «România nu îşi respectă angajamentele». ANI este un mic punct, extrem de important ce-i drept, dintr-un pachet foarte larg. Deci, nu putem accepta astfel de abordări politice, plecând de la realitatea că nici măcar nu avem această lege în vigoare, legea criticată a ANI. Eu nu am promulgat o astfel de lege încă, este într-un proces această lege, într-un proces constituţional corect, s-a întors la Parlament, deci nu există promulgată această lege", a spus Băsescu miniştrilor.

×
Subiecte în articol: special observator