x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: CSAT nu avizează contracte de privatizare după încheierea licitaţiei. "Ponta este invitat să-şi asume responsabilitatea"

Băsescu: CSAT nu avizează contracte de privatizare după încheierea licitaţiei. "Ponta este invitat să-şi asume responsabilitatea"

de Veronica Micu    |    26 Iul 2013   •   12:26
Băsescu: CSAT nu avizează contracte de privatizare după încheierea licitaţiei. "Ponta este invitat să-şi asume responsabilitatea"

CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitație. Informaţia apare într-un comiunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. Potrivit documentului, Preşedinţia îl avertizează pe premierul Victor Ponta că trebuie "să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare să nu se tranforme într-un nou eşec de tip 'Oltchim' care ar afecta grav şi salariaţii şi compania Oltchim şi economia naţională".

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Bogdan Oprea afirmă, "referitor la declaraţiile ministrului interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, făcute joi, 25 iulie, la Sibiu, potrivit cărora Consilul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) ar fi avizat trei contracte de privatizare", că "CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie".

"De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării și până în prezent, CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitație, acest lucru neintrând în atribuțiile CSAT. Președintele României, domnul Traian Băsescu, îl invită pe ministrul interimar al Transporturilor și prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT. De asemenea, ministrul interimar al Transporturilor și prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat să-și asume responsabilitatea care decurge din funcțiile pe care le îndeplinește în derularea privatizării companiei CFR Marfă SA. Având în vedere că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta consideră că procesul de privatizare a CFR Marfă SA desfășurat până în prezent este un succes, domnul președinte Traian Băsescu îl roagă pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare să nu se tranforme într-un nou eșec de tip 'Oltchim' care ar afecta grav și salariații și compania Oltchim și economia națională", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Ieri, premierul Victor Ponta a anunţat că este decis să readucă pe profit compania CFR Marfă, chiar dacă CSAT nu va aviza privatizarea, situaţie în care primul ministru a spus că această companie va fi condusă de un manager privat şi va fi restructurată.
 
Întrebat ce va face dacă CSAT nu va aviza privatizarea, Victor Ponta a declarat: "Nu facem privatizarea. Planul B, manager privat, restructurarea companiei şi încercarea de a o aduce acolo unde era în 2008, adică pe profit, înainte să fie fraudată de PDL."
 
Premierul consideră că CSAT are competenţe în a aviza privatizarea CFR Marfă.
 
"Dacă nu are competenţe CSAT-ul, dar a avizat de trei ori până acum, înseamnă că de trei ori a acţionat ilegal. Dacă chiar nu are domnul preşedinte nicio atribuţie despre CFR, atunci aşa, pe româneşte, să tacă din gură. Dacă are şi dacă ştie ceva, e cel mai bun cadru, cadrul instituţional, să ne spună, să nu ne lase să facem vreo greşeală, Doamne fereşte", a mai spus Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: csat basescu privatizare CFR marfa avize csat