x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Este ultimul an în care se dau materiale pentru refacerea caselor afectate de inundaţii

Băsescu: Este ultimul an în care se dau materiale pentru refacerea caselor afectate de inundaţii

03 Iul 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Dorohoi, că acesta este ultimul an în care statul le mai dă oamenilor afectaţi de inundaţii materiale pentru a-şi reface casele, spunând că locuinţele trebuie asigurate.

"Este ultimul an când se dau materiale pentru refacerea caselor. La anul, dacă nu ai casa asigurată nu vă mai întreabă nimeni nimic", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu, însoţit de miniştrii Elena Udrea şi Gabriel Oprea, a ajuns, vineri, în jurul orei 17.00, în municipiul Dorohoi, unde a inspectat mai multe case afectate de ape.

O femeie în vârstă a cărei casă a fost vizitată de preşedinte i-a strigat acestuia să nu mai taie pensiile şi alocaţiile, preşedintele răspunzându-i că nu s-au tăiat pensiile şi întrebând-o ce pensie are. Femeia i-a spus că are o pensie de 300 de lei, iar preşedintele a întrebat-o câţi ani a muncit. Femeia a răspuns că a muncit 12 ani, şeful statului replicând: "cam puţin pentru o viaţă de om".

Un alt localnic a cărui casă a fost distrusă de inundaţii i-a spus preşedintelui că îi este "scârbă" să vadă că acesta vine şi se uită la nenorocirea oamenilor, afirmând că ar fi preferat să vadă ingineri.

"Îmi este scârbă când văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră. Aş fi preferat să văd ingineri", a spus bărbatul.

Traian Băsescu i-a atras atenţia acestuia că la faţa locului sunt prezenţi şi ingineri, iar bărbatul a continuat spunându-i că de 20 de ani se fac comisii şi constatări.

"Cine e vinovat pentru această viitură? Voiam să văd şi eu unul care să zică «domne, eu sunt inginerul ăla de la ape, am făcut o prostie, o greşeală tehnică, îmi dau demisia»", a spus bărbatul, făcând referire la faptul că în 28 iunie, când a venit viitura, nu i-a anunţat nimeni, însă a doua zi, când nu a mai fost viitură, autorităţile i-au pus în alertă pe oameni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Dorohoi, că sinistraţii din judeţele afectate de inundaţii vor fi ajutaţi cu materiale de construcţie pentru a-şi reface locuinţele, el precizând că banii vor proveni de la bugetul de stat, după ce "se va tăia de la educaţie şi sănătate".

"Primul lucru pe care trebuie să îl facă oamenii este să fie solidari unii cu alţii. Cât despre sprijinul Guvernului, se fac evaluări şi vom pune la dispoziţie materialele de construcţie. Banii vor veni de la bugetul de stat. Se va tăia de la educaţie şi de la sănătate", a declarat Băsescu, potrivit Mediafax.

Aproximativ 2.500 de locuinţe şi gospodării din judeţul Botoşani au fost inundate, în ultimele opt zile, de apele râurilor Prut, Siret, Jijia, Buhai şi Miletin, iar peste 3.800 de persoane au fost evacuate şi salvate, arată un bilanţ provizoriu transmis, vineri, de ISU.

×
Subiecte în articol: observator