x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Basescu gata sa-l demita pe Coldea, dupa operatiunea de filaj a lui Udrea de la Paris

Basescu gata sa-l demita pe Coldea, dupa operatiunea de filaj a lui Udrea de la Paris

24 Feb 2015   •   22:03
 Basescu gata sa-l demita pe Coldea, dupa operatiunea de filaj a lui Udrea de la Paris

Invitat la B1 TV, fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca in urma incidentului in care in media au aparut mai multe imagini ale vizitei la Paris a Elenei Udrea si a Alinei Bica, sefa DIICOT in acea perioada, intocmise decretul de demitere al directorului-adjunct al SRI, generalul Coldea, dar ca a renuntat in urma primirii unui raport secretizat care demonstra neimplicarea SRI in filajul celor doua.

Traian Basescu a precizat ca ceruse departamentului juridic al Presedintiei intocmirea decretului de demitere din functie a generalului Coldea, dar ca un raport de informare, prezentat la doua saptamani dupa eveniment, i-a prezentat o realitate diferita de ipoteza initiala.

Basescu a spus ca tinta vizata era seful operativ al SRI - generalul Coldea, si nu directorul SRI - George Maior, fiindca in primul rand era vizata o operatiune si filaj si pentru ca in cazul lui Maior demiterea ar fi fost mai complicata, fiind nevoie de aprobarea Parlamentului.

Traian Basescu a spus ca nu poate da amanunte despre motivele care l-au convins sa renunte la demiterea generalului Coldea. El a precizat faptul ca raportul a venit clasificat ca strict-secret si ca i-a demonstrat neimplicarea SRI sau a unui alt serviciu de informatii  in ceea ce considerase ca fiind o operatiune de filaj.

Fostul presedinte a mai precizat faptul ca secretizarea raportului era necesara, din motive care ar periclita siguranta interna, nu si relatiile diplomatice sau cele cu alte servicii secrete.



×