x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu i-a transmis condoleanţe lui Sarkozy după atacul de la Toulouse

Băsescu i-a transmis condoleanţe lui Sarkozy după atacul de la Toulouse

20 Mar 2012   •   07:46

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a transmis un mesaj de condoleante presedintelui Republicii Franceze, Nicolas Sarkozy, in urma atacului sangeros petrecut luni la Toulouse, in apropierea scolii Ozar Hatorah.

'In numele poporului roman si al meu personal, doresc sa va adresez sincere condoleante si expresia intregii noastre compasiuni pentru familiile indoliate. Socul resimtit este cu atat mai mare cu cat victimele acestui atac ticalos au fost cu precadere copii, cu varste dintre cele mai fragede', a precizat presedintele.

'Nimic nu poate justifica recursul la astfel de acte criminale. Condamnam cu fermitate actele de violenta, mai ales pe cele de o asemenea cruzime, si ne plasam alaturi de dumneavoastra in apararea valorilor pe care sunt cladite societatea franceza si toate celelalte state ale Uniunii Europene', se mai arata in mesajul presedintelui, public ape site-ul oficial al pesedintiei.

O persoana inarmata a impuscat mortal un profesor si trei copii la o scoala evreiasca din orasul francez Toulouse. El a deschis focul la scoala Ozar Hatorah, din nord-estul orasului, ranind grav si un adolescent de 17 ani. Una dintre victime era profesor, in varsta de circa 30 de ani. Si cei doi copii ai sai, cu varsta de trei, respectiv sase ani, au fost ucisi. A patra victima avea intre opt si 10 ani si era copilul unui alt profesor.



×