x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: În intervalul 12-15 decembrie se poate discuta despre noul Guvern

Băsescu: În intervalul 12-15 decembrie se poate discuta despre noul Guvern

17 Noi 2008   •   00:00


Traian Băsescu a declarat, la finalul discuţiilor cu conducerea combinatului Oltchim, răspunzând unei întrebări, că mandatul actualului legislativ expiră la 12 decembrie, "ceea ce înseamnă că în intervalul 12-15 se poate discuta despre noul Guvern".



Băsescu a vizitat combinatul Oltchim, discutând cu conducerea problemele existente.

Preşedintele a declarat, la final, că reprezentanţii Oltchim îi vor trimite, marţi, la Cotroceni, un document cu toate problemele cu care se confruntă combinatul.

Întrebat de ce documentul va fi trimis şefului statului şi nu noului Guvern, Băsescu a răspuns: "Deocamdată viitorul Guvern nu există. Da? Când va exista, va exista, într-un caz fericit, undeva imediat după 12 decembrie. Constituţional, Parlamentul nu poate fi validat înainte de 12 decembrie, pentru că mandatul actualului Parlament este de exact patru ani, ceea ce înseamnă că în intervalul 12-15 se poate discuta despre noul Guvern. Nu văd niciun rău în faptul că preşedintele se pregăteşte să pună problemele dificile înainte de desemnare în faţa Guvernului".

Întrebat dacă le va trimite viitorilor miniştri lista cu problemele de rezolvat legate de Oltchim, Băsescu a răspuns: "Deocamdată, fără a fi o chestiune de orgoliu, înainte de a fi învestiţi, trebuie să treacă ei pe la mine, da? Deci nu le trimit eu nimic".
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania