x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, la bilanţul Ministerului Public: Cei care gândesc să se îmbogăţească prin infracţiuni nu mai pot dormi liniştiţi

Băsescu, la bilanţul Ministerului Public: Cei care gândesc să se îmbogăţească prin infracţiuni nu mai pot dormi liniştiţi

08 Mar 2012   •   09:56
Băsescu, la bilanţul Ministerului Public: Cei care gândesc să se îmbogăţească prin infracţiuni nu mai pot dormi liniştiţi

Presedintele Traian Basescu considera ca Ministerul Public, ca parte a sistemului de justitie din Romania, a probat ca atunci cand exista o imbunatatire a legislatiei si cand nu exista amestecul politicului isi poate face treaba foarte bine in slujba legii.

"Drumul celor sase ani care includ mandatul doamnei procuror general Kovesi a fost, as spune eu, un drum al sperantei romanilor intr-o justitie dreapta si eficienta. Sigur, imi aduc aminte ca desemnarea doamnei Kovesi a corespuns si cu inceputul primului meu mandat, cand intr-adevar nimeni nu putea gandi ca justitia, prin toate structurile ei, fie ca vorbim de ofiteri de investigatie ai MAI, de procurori sau judecatori, va atinge vreodata mari personalitati politice, persoane publice arhi-cunoscute, indeosebi prin bogatia lor. Iata ca Ministerul Public, ca parte a sistemului de justitie din Romania, a probat ca atunci cand exista o imbunatatire a legislatiei si mai ales atunci cand nu exista amestecul, influenta politicului, isi poate face treaba foarte bine in slujba legii", a spus Basescu, la bilantul de activitate pe 2011 a Ministerului Public.

"Am convingerea ca Romania este deja intr-un stadiu la care putem spune ca justitia, procurorii, judecatorii au atins un punct de la care procesele corecte de justitie au devenit ireversibile", a afirmat Traian Basescu, fiind convins ca Romania a ajuns in punctul in care justitia "lucreaza pentru romani si devine tot mai credibila in fata romanilor".

Presedintele este convins ca actiunile ministerului din ultimii ani au fost eficiente.

"Nu putem spune ca succesele din ultimii ani ale justitiei inseamna ca s-a pus capat coruptiei, crimei oragnizate sau spalarii de bani. Insa probeaza ca cei care gandesc sa se imbogateasca prin infractiuni nu mai pot dormi linistiti. Orice om politic sau grupare de crima organizata traieste cu ingrijorari. Nu vad ce om politic ar mai gandi astazi ca poate pune mana pe telefon sa mai sune la un procuror sau la judecator", a afirmat seful statului.

Presedintele s-a referit si la Mecanismul de Cooperare si Verificare, in numere caruia aderarea Romaniei a fost blocata 'in mod abuziv". 'MCV-ul vine si trece. Extrem de important este ceea ce a inceput sa se petreaca justitia lucreaza pentru romani si devine tot mai credibila in fata romanilor', a spus Basescu, care este convins ca actiunile ministerului din ultimii ani au fost eficiente.

El a salutat si faptul ca procurorii au luat masuri inclusiv in cazul propriilor colegi corupti: 'Am apreciat faptul ca in ultimul timp n-ati mai avut niciun fel de menajamente fata de colegii dumneavoastra sau fata de judecatori corupti. Faptul ca ati ales sa faceti ordine si in interiorul sistemului va da cea mai mare credibilitate'.

×