x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu la întâlnirea cu FMI: "Nu voi trimite Parlamentului scrisoarea de intenţie dacă va fi afectat fondul de pensii"

Băsescu la întâlnirea cu FMI: "Nu voi trimite Parlamentului scrisoarea de intenţie dacă va fi afectat fondul de pensii"

06 Mai 2012   •   08:57
Băsescu la întâlnirea cu FMI: "Nu voi trimite Parlamentului scrisoarea de intenţie dacă va fi afectat fondul de pensii"

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu va trimite scrisoarea de intentie cu Fondul Monetar International catre Parlament, daca nu va fi respectat principiul neafectarii deficitelor structurale ale fondului de asigurari de sanatate si ale fondului de pensii.

"Sunteti aproape de terminarea misiunii, dupa cum am inteles. Si as vrea sa stiu cum arata imaginea de ansamblu acum. In orice caz, asa cum am discutat cu ministrul de Finante, elementul cheie legat de platile pe care trebuie sa le faceti in perioada urmatoare trebuie sa ramana la stadiul de a nu afecta deficitele structurale ale fondului de asigurari de sanatate si ale fondului de pensii. Este elementul esential din punctul meu de vedere. Nu voi trimite scrisoarea Parlamentului daca acest principiu nu va fi respectat. In alte domenii, asa cum am inteles, nu avem prea multe progrese in reformarea intreprinderilor de stat, dar programul a fost renegociat in ultimele zile. Sa speram ca vom avea succes in perioada urmatoare", a declarat Basescu, in debutul intrevederii pe care a avut-o duminica cu delegatia comuna a FMI, BM si CE.

Potrivit site-ului Presedintiei, la intalnire au fost prezenti si ministrul desemnat al Finantelor, Florin Georgescu, secretarul de stat la MFP Gheorghe Gherghina, reprezentatul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, si Adriana Marinescu, din partea BNR.

×