x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Nu presa e o vulnerabilitate, ci campaniile de presă incorecte

Băsescu: Nu presa e o vulnerabilitate, ci campaniile de presă incorecte

07 Iul 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit,astăzi, într-un interviu acordat postului public de radio, despre includerea presei la categoria vulnerabilităţi în Strategia Naţională de Apărare a Ţării. Şeful statului a ţinut să precizeze că nu presa reprezintă o vulnerabilitate, ci campaniile de presă incorecte, oferind şi câteva exemple în acest sens.

Traian Băsescu susţine că îşi va menţine punctul de vedere referitor la includerea campaniilor de presă incorecte la categoria vulnerabilitate. O astfel de campanie, susţine preşedintele, a reprezentat-o subiectul dezbătut anul trecut în presă referitor la presupusa implicare a fratelui său în trafic de armament pentru grupări teroriste.

"Campanile nereale în care încerci denigrarea unei instituţii sau a unui demnitar fără să fie acoperite, dar o faci în faţa cetăţenilor şi comunităţilor internaţionale sunt o vulnerabilitate", a declarat şeful statului, la RRA.

Traian Băsescu este de părere că o rezolvare a acestei probleme ar fi "dacă presa şi-ar face spre exemplu un cod propriu de moralitate în ducerea unor astfel de campanii".

Un alt exemplu de "campanie incorectă" s-a desfăşurat, în opinia preşedintelui, chiar în această perioadă. Băsescu susţine că trusturile Intact şi Realitatea au dus o campanie "de decredibilizare a instituţiilor, în condiţiile în care doar ele puteau ajuta".

"Eu n-am trecut inundaţiile la vulnerabilitate, pentru că statul român are capacitate de intervenţie, nu mai suntem ca pe vremuri. Primarii, cu foarte mici excepţii, au acţionat corect. Dacă am un semn de întrebare, am la Dorohoi. În rest, peste tot au acţionat corect primarii. Nu văd aici un motiv pentru a distruge încrederea cetăţenilor în primarii cu care lucrează. S-a acţionat cel mai bine la aceste inundaţii", a declarat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: observator