x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, pentru The Telegraph: Până în 2018, numărul statelor membre UE ar putea ajunge la 35.

Băsescu, pentru The Telegraph: Până în 2018, numărul statelor membre UE ar putea ajunge la 35.

07 Iun 2011   •   05:21
Băsescu, pentru The Telegraph: Până în 2018, numărul statelor membre UE ar putea ajunge la 35.

Intr-o discutie cu jurnalistii de la The Telegraph, Traian Basescu apreciaza ca numarul statelor membre UE ar putea creste de la 27 la 35, pana in 2018.

"Urmarim posibila extindere. Poate ca acum nu este momentul potrivit pentru a lua acest subiect in discutie, dar este clar ca ambele tari sustin integrarea Balcanilor de Vest, integrarea Republicii Moldova si a Turciei. Acestea sunt doua puncte de vedere comune intre Bucuresti si Londra. Ne putem imagina o Uniune Europeana extinsa in Balcanii de Vest, prin Moldova si Turcia. In momentul de fata insa nu ne putem imagina o Uniune Europeana extinsa. Vor fi in jur de 35 de state membre pana in 2018 sau 2020, cand procesul va fi finalizat", a spus presedintele Traian Basescu, intr-o discutie cu jurnalistii de la The Telegraph, dupa intalnirea cu premierul britanic David Cameron.

"Asta va depinde foarte mult de modul in care Europa va depasi criza", spune Basescu. Mai mult, spune presedintele roman, pentru a putea lua in calcul o eventuala extindere, vor trebui sa fie solutionate problemele din interiorul Uniunii, probleme ce privesc Grecia, Irlanda sau Portugalia.

Potrivit unor surse oficiale citate de The Telegraph, problema extinderii Uniunii a fost luata in discutie, dar nu s-a avansat nicio data. Aceleasi surse au aratat ca, in cazul unei posibile extinderi, Marea Britanie va insista ca cei care vor dori sa munceasca aici sa aplice pentru permise de munca.

Publicatia mentioneaza ca si in prezent exista reguli care restrictioneaza numarul de romani care muncesc in Marea Britanie. "Presedintele Basescu ar vrea ca aceste restrictii sa fie ridicate, subiect care a fost discutat si cu premierul Cameron".

Marti, presedintele se va intalni, la Palatul Westminster, cu John Bercow, speaker al Camerei Comunelor. Ulterior, seful statului roman se va intalni cu reprezentanti ai mediului de afaceri britanic, la Guildhall - City of London.





×
Subiecte în articol: basescu londra moldova extindere ue