x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: un surogat de președinte nu ar fi obținut mai mult pentru România

Băsescu: un surogat de președinte nu ar fi obținut mai mult pentru România

10 Feb 2013   •   15:19
Băsescu: un surogat de președinte nu ar fi obținut mai mult pentru România

Președintele Traian Băsescu insistă că România a obținut foarte mult la Bruxelles. „România este beneficiar net de fonduri europene - 31 de miliarde din contribuțiile cetățenilor europeni, germani, olandezi, francezi ș.a.m.d.”, susține șeful statului într-o alocuțiune televizată.
Băsescu spune că a obținut o creștere a fincurilor europene „pe coeziune” cu 10%, față de perioada actuală, ceea ce este o performanță, întrucât stăm prost cu absorbția fondurilor europene și nu este credibil că ne vom îmbunătăți absorbția spectaculos, în perioada următoare.
Sigur, sunt unii care la viața lor n-au negociat decât funcții de partid, n-au negociat cu alte state. Lipsa lor de experiență s-a vazut la negocierile cu Fondul”, a spus Băsescu, cu referire evidentă la premierul Victor Ponta.
Șeful statului a făcut apel la partidele politice din România, la reprezentanții acestora din Parlamentul European, să aprobe bugetul, așa cum a fost adoptat la Bruxelles, în 7-8 februarie. „Acest buget înseamnă 6 miliarde de euro în plus pe global și 4,7 miliarde în plus pentru plățile directe din agricultură”.
Șeful statului admite că nu a reușit să obțină fonduri pentru irigații, dar motivează cu lupta pe care ar fi purtat-o pentru aprobarea prelungirii cu un an a termenului de chelturile a fondurilor pentru actualul exercițiu bugetar multianual. „Poate europarlamentarii noștri vor reuși să introducă pe agenda dezbaterilor problema fondurilor pentru irigații”, a spus Băsescu.
Când unul dintre jurnaliști a insistat pe acest subiect, întrebându-l dacă nu s-a gândit să-l delege pe Victor Ponta la Bruxelles, Băsescu a răspusn că „un surogat de președinte nu ar fi obținut mai mult pentru România”.

×