x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Sacrificiul eroilor din decembrie 1989 nu trebuie uitat niciodată

Băsescu: Sacrificiul eroilor din decembrie 1989 nu trebuie uitat niciodată

22 Dec 2008   •   00:00
Băsescu: Sacrificiul eroilor din decembrie 1989 nu trebuie uitat niciodată

Preşedintele Traian Băsescu a adresat românilor, astăzi, un mesaj cu prilejul aniversării a 19 ani de la Revoluţia din decembrie 1989, în care se arată că sacrificiul celor care şi-au dat viaţa în acele evenimente nu trebuie uitat niciodată şi că drepturile câştigate atunci nu trebuie pierdute.



"Aniversăm astăzi 19 ani de când regimul totalitar comunist a fost înlăturat prin voinţa românilor care au învins frica şi au reuşit să răstoarne un sistem care se credea veşnic. Datoria noastră este să-i cinstim pe cei care au plătit cu sângele lor pentru libertatea de care ne bucurăm noi acum. Sacrificiul eroilor din decembrie 1989 nu trebuie uitat niciodată", afrimă Băsescu în mesajul remis de Preşedinţie, citat de Mediafax. El menţionează că românii s-au revoltat acum 19 ani din cauza lipsei oricărei libertăţi, a represiunii şi a umilinţei vieţii zilnice, revoluţia redându-le demnitatea şi libertatea de a fi ei înşişi. "Pe ruinele regimului comunist nu a fost uşor să apară un regim democratic, cu o societate civilă puternică, un Stat de drept şi o economie liberă. Speranţele născute de Revoluţia anticomunistă din 1989 nu au fost împlinite imediat. Au trecut 17 ani până când visul integrării României printre ţările Uniunii Europene s-a realizat. Acum putem spune că am depăşit o perioadă care a fost dificilă pentru majoritatea românilor. O perioadă de tranziţie în care dificultăţile cauzate de moştenirea sistemului totalitar s-au combinat cu dificultăţile specifice unui proces profund de transformare politică şi socială", se mai arată în mesajul preşedintelui. Băsescu afrirmă că la 19 ani de la Revoluţia română din decembrie 1989 "putem spune că în această perioadă traiectoria ţării noastre a fost una corectă, dar mai sunt multe progrese de făcut, mai rămân multe promisiuni de împlinit, mai sunt multe nedreptăţi cărora trebuie să li se pună capăt".
"În fiecare an trebuie să ne întoarcem către momentele din 1989 pentru a ne aminti cât de mare poate fi preţul libertăţii şi cât de important este să ştim să apreciem această libertate. În decembrie 1989 ne-am recâştigat dreptul de a fi noi înşine, drept pe care nu trebuie să-l mai pierdem niciodată", precizează şeful statului.

×
Subiecte în articol: romania