x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, sărind la gâtul presei: "Este cea mai urâtă motivaţie a unei remanieri"

Băsescu, sărind la gâtul presei: "Este cea mai urâtă motivaţie a unei remanieri"

14 Iul 2009   •   00:00

După ce Sorina Plăcintă a depus, la Cotroceni, jurământul în calitate de ministru, preşedintele Traian Băsescu s-a lansat într-o serie de acuze la adresa trusturilor de presă care "au încheiat înţelegeri murdare cu oamenii politici". "Este o remaniere cu totul specială", a declarat el, petrecută "pe fondul unei crize morale, cu doi parteneri: politicieni şi mass-media".



"Este vorba de o bătălie teribilă pentru banii publici dusă de mass-media şi oameni politici slabi, care pun la dispoziţia mass-media bani publici", a explicat Traian Băsescu, adăugând că "este cea mai urâtă motivaţie a vreunei remanieri care s-a făcut în mandatul meu". Şeful statului a declarat că opţiunea lui, în momentul izbucnirii scandalului, a fost de remaniere "imediată". "Văzusem filmul pe care l-am văzut în campanie, acel film urât în care, dintr-odată, televiziunile comerciale anunţau că difuzează gratuit clipurile candidaţilor la europarlamentare. Sigur că nu se transformase peste noapte nici domnul Vântu, nici domnul Voiculescu în samaritean sau samariteni. Pur şi simplu, era expresia înţelegerii murdare între politic şi două trusturi de presă: «Noi declarăm că nu luăm bani, după ce anunţasem tarifele de campanie, iar voi veniţi cu banii neînregistraţi, direct la noi»", a acuzat Traian Băsescu, suprapunând acelaşi "film" şi pe Ziua Tineretului. Preşedintele a mai susţinut că i-a cerut fiicei lui să-şi retragă clipurile de campanie, pe data de 29 mai, când a înţeles care este "înţelegerea".  "Ar fi trebuit ca fiica mea să meargă să-şi dea darul la televiziuni", a susţinut şeful statului.

Traian Băsescu a acuzat şi parlamentarii din comisia de anchetă că au pus verdicte. "Când am văzut sentinţele citite de o şefă de comisie, şi nu de un judecător, am avut senzaţia că s-a întors vremea Anei Pauker. Am văzut un act de tip Ana Pauker susţinut de toată presa care în campania făcuse înţelegerea cu difuzarea clipurilor fără bani", a mai spus Traian Băsescu, adăugând că speră ca Parchetul să continue investigaţia. "Cazul Ridzi trebuie să devină cazul dezbrăcat de sus până jos prezentat cu deal-urile lui murdare între omul politic şi presă şi făcut un caz care nu mai trebuie urmat", a conchis şeful statului, întorcând subiectul spre ceea ce îl doare. În final a pus "campania furibundă" împotriva fiicei lui, "un om care şi-a câştigat mandatul", pe seama nemulţumirii trusturilor de presă pentru că nu a vrut să intre în "înţelegerea murdară". (M.I.A.)

×
Subiecte în articol: observator