x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătăi, beţii, furturi. 4.131 de incidente înregistrate în şcolile româneşti, în ultimele trei luni

Bătăi, beţii, furturi. 4.131 de incidente înregistrate în şcolile româneşti, în ultimele trei luni

05 Iun 2012   •   15:51
Bătăi, beţii, furturi. 4.131 de incidente înregistrate în şcolile româneşti, în ultimele trei luni

Scolile romanesti au raportat catre Ministerul Educatiei 4.131 de nereguli in ceea ce priveste elevii, in perioada martie - mai, acestea insemnand violenta, consum de alcool, discriminare sau furturi.

Contabilizarea face parte dintr-o cercetare a Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) care elaboreaza un Plan National de Actiune pe termen mediu si lung in vederea prevenirii si combaterii acestui fenomen.

Nevoia unui plan a venit dupa cresterea alarmanta a cazurilor de violenta in scoli.
MECTS va finaliza centralizarea cifrei totale de incidente petrecute in scoli pe tot parcursul anului scolar 2011- 2012 la sfarsitul lunii iunie (pe data de 29.06.2012).

Ministrul Liviu Marian Pop va avea in perioada urmatoare consultari cu reprezentanti ai societatii civile, ai comitetelor si asociatiilor de parinti, ONG-urilor de profil, dar si cu structurile abilitate din Ministerul de Interne pentru a identifica solutiile optime pentru oprirea acestui fenomen.

×
Subiecte în articol: violenta scoli