x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Baza aeriană de la Boboc abia dacă dispune de un minim de securitate

Baza aeriană de la Boboc abia dacă dispune de un minim de securitate

30 Iul 2010   •   00:00
Baza aeriană de la Boboc abia dacă dispune de un minim de securitate

Cotidianul Jerusalem Post constată, în ediţia sa electronică de vineri, securitatea slabă de la baza aeriană Boboc: "Baza abia dacă dispune de un minim de securitate - doar un zid de un metru şi jumătate, fără sârmă ghimpată, şi câţiva soldaţi cu feţe plictisite, care stau neînarmaţi la intrare, jucându-se cu nişte câini vagabonzi".

"Baza aeriană românească de aici nu seamănă deloc cu echivalentul său din Israel. Gazdă a şcolii de antrenament a forţelor aeriene, baza abia dacă dispune de un minim de securitate - doar un zid de un metru şi jumătate, fără sârmă ghimpată, şi câţiva soldaţi cu feţe plictisite, care stau neînarmaţi la intrare, jucându-se cu nişte câini vagabonzi", scrie ziarul israelian.

"Într-o parte a bazei, care nici măcar nu este îngrădită, se află o pistă lungă de unde piloţii decolează şi aterizează în misiuni de antrenament. În cealaltă parte a bazei se află ceea ce pare a fi o curte de vechituri plină cu echipament militar sovietic ieşit din uz - radare din anii '60 şi rachete sol-aer, într-o stare destul de precară", comentează jurnalistul Jerusalem Post.

Delegaţia forţelor aeriene israeliene a ajuns la bază în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru ceea ce urma să fie un exerciţiu de elicopter standard de căutare şi salvare, care să ajute pe piloţii israelieni să zboare în zone muntoase necunoscute.

×
Subiecte în articol: observator