x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BEC și AEP: Suspendarea procesului electoral, procedură neprevăzută de lege

BEC și AEP: Suspendarea procesului electoral, procedură neprevăzută de lege

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2024   •   21:33
BEC și AEP: Suspendarea procesului electoral, procedură neprevăzută de lege

Suspendarea activității de predare a materialelor rezultate în urma procesului electoral și a activității de centralizare a rezultatelor constituie o procedură excepțională, neprevăzută de legislația electorală, susțin reprezentanții BEC și AEP.

Președintele Biroului Electoral Central, Vasile Bîcu, și președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, au transmis marți o circulară către Birourile Electorale de Circumscripție Județeană și Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti.

„Luând în considerare unele aspecte supuse atenției Biroului Electoral Central, precizăm că suspendarea activității de predare a materialelor rezultate în urma procesului electoral și a activității de centralizare a rezultatelor constituie o procedură excepțională, neprevăzută de legislația electorală”, se arată în document.

Acesta precizează că, dacă aceste activități au fost deja suspendate la nivelul unor circumscripții în cursul zilei de luni, „vă rugăm ca, la reluarea operațiunilor, activitatea să o desfășurați neîntrerupt până la încheierea procedurilor de centralizare a rezultatelor”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: BEC AEP suspendare