x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beijingul s-a răzgândit și nu mai impune vaccinarea anti-COVID

Beijingul s-a răzgândit și nu mai impune vaccinarea anti-COVID

08 Iul 2022   •   11:12
Beijingul s-a răzgândit și nu mai impune vaccinarea anti-COVID

Capitala Chinei renunță, după mai multe reacții vehemente, să impună vaccinarea anti-COVID-19 pentru cei care vor să intre în locuri aglomerate precum biblioteci, cinematografe și săli de sport.

Vaccinarea obligatorie ar fi însemnat o inițiativă rară în China, unde guvernul insistă asupra vaccinării voluntare și a respins rapid alte încercări ale oficialilor din prima linie de a emite directive de vaccinare obligatorie, scrie Reuters.

Joi, la o zi după ce Beijingul a declarat că va introduce cerința de vaccinare pentru oricine nu are o scutire medicală, cotidianul Beijing Daily, susținut de stat, a raportat că guvernul orașului a renunțat la acest plan.

Citând un oficial al orașului fără să îi dea numele, ziarul a afirmat că locuitorii din Beijing vor putea intra în locuri publice atât timp cât vor avea dovada unui test COVID negativ făcut în ultimele 72 de ore.

Reacționând pe rețelele de socializare la încercarea inițială a Beijingului de a impune vaccinarea, un avocat din Beijing nevaccinat a declarat că se simte "afectat în drepturile sale ca cetățean".

"Regula a fost pur și simplu ridicolă", a declarat pentru Reuters o persoană din Beijing nevaccinată.

Deși autoritățile nu au impus vaccinarea obligatorie, au avertizat că rata mai mică de vaccinare în rândul persoanelor în vârstă a fost un punct slab în răspunsul Chinei la COVID-19.

Multe administrații locale au oferit stimulente de vaccinare, cum ar fi cupoane de cumpărături, grupurilor mai puțin vaccinate și au exercitat presiuni asupra oficialilor pentru a atinge obiectivele de vaccinare.

Orașul Beijing a vaccinat în totalitate 97,7% din populația adultă până în septembrie anul trecut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinare