x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beţivii sau drogaţii care produc un accident soldat cu victime ar putea sta 25 de ani după gratii

Beţivii sau drogaţii care produc un accident soldat cu victime ar putea sta 25 de ani după gratii

de Mediafax    |    21 Mai 2012   •   15:18
Beţivii sau drogaţii care produc un accident soldat cu victime ar putea sta 25 de ani după gratii

Senatul a adoptat tacit o propunere legislativa care prevede pedepsirea cu inchisoare de la 15 la 25 de ani a celor care conduc in stare de ebrietate sau sub efectul stupefiantelor si produc un accident rutier soldat cu victime.

Pedeapsa este asemanatoare cu cea pentru savarsirea infractiunii de omor cu premeditare.

Initiatorul, deputatul independent Tudor Ciuhodaru, propune pedepsirea cu inchisoare de la 15 la 25 de ani a persoanelor cu alcoolemie in sange de peste 0,80 g/l sau a celor aflate sub influenta stupefiantelor. El prevede aceeasi pedeapsa pentru cei care nu au permis de conducere, circula pe drumurile publice si produc accidente grave.

Ciuhodaru arata, in expunerea de motive, ca "aceasta masura este necesara intrucat conducerea sub influenta bauturilor alcoolice este de natura sa puna in pericol viata si integritatea fizica a altor persoane, atat in calitate de participanti la trafic, cat si pietoni".

"A te urca la volan in stare de ebrietate, aflat sub efectul substantelor stupediante sau fara permis, urmat de producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, echivaleaza cu savarsirea infractiunii de omor cu premeditare", mai este de parere acesta.

Proiectul, adoptat in forma initiatorului, va fi transmis pentru dezabtere la Camera Deputatilor, care este Camera decizionala.

×
Subiecte în articol: inchisoare accident drogati beat la volan