Reprezentantii Muzeului Antipa spun ca in prima zi de la redeschidere au incasat din vanzarea de bilete 30.700 de lei cash, alte bilete fiind vandute la automatele in care se poate plati cu cadrul.
Cererea a fost atat de mare, incat au aparut si bisnitarii care vindeau bilete deja folosite.
"Se face bisnita cu biletele. Noi ne-am prins si nu mai intra nimeni care sustine ca a cumparat inainte mai multe bilete si acum si-a adus si familia", a declarat Diana Ion, muzeograf la Muzeul Antipa.
Potrivit acesteia, la Antipa au fost oameni care au incercat sa intre in muzeu cu bilete care fusesera deja "bifate" de catre personalul institutiei.
"Au fost si cativa oameni care au vrut sa intre in muzeu cu bilete pe care sustineau ca le-au cumparat inainte. Ei toti spuneau ca au venit mai devreme si au cumparat mai multe bilete si acum si-au adus si familiile. Acum nu mai intra nimeni care sustine ca a cumparat bilete inainte", a explicat Diana Ion.
Pentru adulti, biletul de intrare la Muzeul Antipa costa 20 de lei, in timp ce elevii trebuie sa plateasca 5 lei, iar studentii si pensionarii 10 lei. Muzeul Antipa poate fi vizitat de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 20.00.
Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti s-a redeschis sambata, la ora 10.00, dupa aproape trei ani in care a fost in renovare. Zeci de persoane au format cozi la usile de la intrarea in institutie dinainte de ora de deschidere, pentru a vedea o expozitie transformata total, completata cu tehnologie moderna, in care fermecatoare raman insa tot vechile exponate.
Publicul a putut intra in Muzeul Antipa sambata, pana la ora 19.30, ultimii vizitatori parasind institutia intre orele 20.30 - 21.00.
Potrivit primelor estimari ale personalului Antipa, incasarile din biletele achizitionate sambata de vizitatori cu bani cash au fost de peste 30.700 de lei. Au fost insa si vizitatori care au cumparat bilete de la cele doua automate cu tichete platind cu carduri bancare, fapt pentru care valoarea totala a incasarilor din biletele vandute de Muzeul Antipa in prima zi de redeschidere a institutiei va fi disponibila cel mai probabil peste cateva zile.
De asemenea, reprezentantii Antipa nu cunosc in momentul de fata incasarile de la magazinul muzeului, de unde vizitatorii pot cumpara obiecte personalizate.
Pe de alta parte, tot potrivit unor estimari initiale oferite de reprezentantii muzeului, peste 3.000 de persoane au vizitat Muzeul Antipa, sambata, cand institutia a fost redeschisa dupa aproape trei ani de renovare.
Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a fost inchis pentru renovare si modernizarea expozitiei permanente in ianuarie 2009 si de atunci, an de an, la Noaptea Muzeelor (in jurul datei de 18 mai), bucurestenii au trecut pe acolo surprinsi ca usile sunt inchise.
Multasteptata redeschidere a muzeului s-a produs, in sfarsit, sambata. Cei care vor trece pragul Muzeului Antipa isi vor aminti, poate, de ultima vizita, facuta in copilarie - scheletul de Dinotherium gigantissimum, singurul complet din lume, sau renumita colectie de fluturi sunt tot acolo, dar vor descoperi si un muzeu nou-nout.
Cele 2.000 de exemplare de animele naturalizate sunt expuse in mediul lor natural recreat, alaturi de vecinii sau dusmanii lor din acest habitat, in ipostaze cat mai naturale. Omul nu este neglijat in expozitie, fiind prezentata evolutia creierului sau a altor organe, de la peste la om, trecand prin toate vertebratele, mulaje cu aborigeni de pe toate continentele si filme ce trateaza actiunea omului asupra biosferei si invita publicul sa reflecteze la problemele de mediu.
Cladirea care adaposteste Muzeul Antipa a fost consolidata si restaurata, intre 1996 si 2005, iar expozitia, refacuta, in 2000. Lucrarile de modernizare a expozitiei permanente a Muzeului Antipa au inceput in februarie 2009, institutia fiind inchisa pentru public.
Institutia urma sa fie redeschisa in mai 2010, insa finalizarea lucrarilor a fost intarziata din mai multe cauze, precum intarzierea transelor de fonduri de la Ministerul Culturii si a unor comenzi din strainatate.
Valoarea lucrarilor de modernizare a fost de 13 milioane de euro (10,9 milioane de euro fara TVA), fiind acoperita in cea mai mare parte de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii si Patrimoniului National, dar si prin fonduri structurale (600.000 de euro).