x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blaga: În privinţa UMF Tg.Mureş, Guvernul Ungureanu nu a făcut decât să respecte legea

Blaga: În privinţa UMF Tg.Mureş, Guvernul Ungureanu nu a făcut decât să respecte legea

02 Mai 2012   •   12:40

Presedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a declarat, miercuri, ca decizia Guvernului Ungureanu in privinta UMF Targu Mures este una legala, iar singura problema de acolo este legata de disputele dintre profesorii medici.

Blaga a fost intrebat de ziaristi la finalul sedintei Biroului Permanent National al PDL cum comenteaza faptul ca premierul desemnat Victor Ponta ar lua in calcul printre primele masuri de dupa investirea in functie si pe cea privind anularea hotararii de guvern prin care s-a decis infiintarea unei linii de invatamant multicultural la Facultatea de Medicina de la Targu Mures.

'Guvernul Ungureanu nu a facut decat sa respecte legea. Legea Educatiei, care este explicita si mentioneaza exact locurile unde trebuie sa functioneze invatamantul multicultural. De ce nu-l deranjeaza Clujul? In Cluj, peste 10.000 de studenti invata in limba maghiara. De ce deranjeaza Targu Mures? Nu este o discutie intre studentii maghiari si romani acolo. Este o discutie intre medici ca nu le ajung clinicile. Aceasta este situatia reala de la Targu Mures. Restul sunt povesti', a declarat presedintele Senatului, potrivit Agerpres.

Vasile Blaga a declarat ca 'teorii' pe care le aude la Bucuresti despre cum trebuie sa procedeze el, ca ardelean, pentru a trai cu ungurii in Transilvania, nu sunt de folositoare.

'Stiu cum trebuie sa traim cu ungurii in Ardeal: in pace si prietenie. Pentru ca aceleasi probleme pe care le au si ei, cetatenii romani de etnie maghiara, le au si cetatenii romani de etnie romana, aceleasi probleme. Sigur ca politicienii incearca, din cand in cand, sa readuca in discutie teme care, din pacate, ne vor duce tot mai departe de Europa', a afirmat presedintele Senatului.

×