x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan: Blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile

Nicuşor Dan: Blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2023   •   19:15
Nicuşor Dan: Blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile
Sursa foto: Facebook

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic București a depus încă 7 cereri de finanțare pentru consolidarea și renovarea unor imobile monument istorie, printre care Blocul Scala sau Teatrul Stela Popescu.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat joi că AMCCRS a depus, la sfârșitul săptămânii trecute, încă 7 cereri de finanțare pentru consolidarea seismică și renovare energetică moderată a unor imobile monument istoric sau aflate în zone construite protejate.

Blocul Scala de pe Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 2-4 și Teatrul Stela Popescu, clădirea monument istoric în stil Art Deco din strada Batiștei nr. 14, se numără printre clădirile care vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile obținute de la bugetul național în baza Legii 212/2022.

Valoarea proiectelor depuse este de 216,68 milioane lei, din care fonduri nerambursabile 205,84 milioane lei.

„Aceste proiecte se adaugă celor 15 imobile declarate eligibile pentru o finanțare nerambursabilă în valoare de 361,5 milioane lei. Conservăm astfel valorile arhitecturale care conferă identitate orașului”,  scrie edilul general, pe Facebook.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: bloc scala stela popescu