x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blocuri-turn pe spaţiu verde

Blocuri-turn pe spaţiu verde

de Monica Andrei Capatos    |    03 Dec 2007   •   00:00

Peste 100 de bucureşteni au ieşit in stradă pentru a-şi apăra puţinul spaţiul verde din faţa blocului.



Peste 100 de bucureşteni au ieşit in stradă pentru a-şi apăra puţinul spaţiul verde din faţa blocului.

Un parc, căteva alei, bănci şi o stradă vor fi distruse de buldozerele unor proprietari, care au revendicat terenul. Strada Terasei din Sectorul 4 al Capitalei va fi transformată in şantier, două blocuri-turn de peste 10 etaje, o policlinică şi parcare subterană se vor ridica pe spaţiul verde. "Parcă imi vine să plec in lumea largă, sincer imi vine să mă duc, atăta nedreptate in ţara asta, doar Dumnezeu mai poate face dreptate", au spus oamenii măhniţi şi nedreptăţiţi.

O mănă de gazon, peste 40 de copaci, căteva leagăne şi tobogane, bănci, alei şi drumuri de acces dispar şi ei nu pot face nimic. asta e părculeţul nostru, aici ieşim, atăt avem. In zona asta e canal cu conducte, nu se poate construi nimic". Foştii proprietari au revendicat terenul de peste 3.000 de metri pătraţi şi l-au căştigat in 2001. Au reuşit să obţină şi toate autorizaţiile de care aveau nevoie cu toate că este vorba despre un spaţiu verde.

Stălpii proprietarilor care au ingrădit deja parcul şi drumurile de acces nu fac decăt să arate că primul pas către distrugere a fost făcut.

×
Subiecte în articol: salvaţi spaţiul verde!